Muzikale avond Concordia

Indrukwekkende muzikale avond in Sint-Philipsland met muziekvereniging Concordia.

Bij aankomst was het al raak : een rode loper en feestelijke verlichting bij de entree en ontvangst met een glaasje Prosecco ( naar keuze met of zonder alcohol). Voor de liefhebbers was er ook verse Popcorn. In het overvolle Dorpshuis “de Wimpel” werd het publiek getrakteerd op een prachtig gevarieerd programma. Bij afwezigheid van presentator John Williams werd in de persoon van Martijn Bomas een meer dan uitstekende vervanger gevonden en hij deed het op een zeer ontspannen en vaak ook humoristische wijze.

De opener van het Filmfestival was door de slagwerkgroep met het thema uit de film Frozen met als tekst ” Highlights from Frozen”. Dit werd gevolg door de beroemde compositie van John Barry , die hij schreef voor de James Bondfilms. De samenstelling van de slagwerkgroep is heel bijzonder : van zeer jong tot volwassen en zowel dames als heren. Daarna met koor een prachtige uitvoering van een nummer, oorspronkelijk afkomstig van “ENYA”, hoewel de schrijver dezes eerst dacht dat het Afrikaans was.

Tot slot een instrumentale versie van de grote hit “Shape of you” van Ed Sheeran , zeer origineel uitgevoerd. In de hierop volgende pauze werden loten verkocht en was als hoofdprijs een weekend of midweek op een luxe bungalowpark naar keuze voor 6 personen te winnen.

Na de pauze een “GRAND OPENING” met het thema uit de detectivefilm Peter Gunn, geschreven door de beroemde componist Henri Mancini, gevolgd door een lied uit “Sister Act”met een uitstekend koor, gevolgd door I will follow him en het swingende Shout. Hierop volgt een instrumentale uitvoering van het nummer “MOOI”van Marco Borsato, ook dit in een zeer originele uitvoering. Een eerbetoon aan componist Enrico Morricone wordt prachtig uitgevoerd met de titel Moment for Morricone.

Hierna volgen beroemde composities uit even beroemde films o.a. : Forrest Gump—Band of Brothers. Het koor gaat zingt met de volledige bezetting van de harmonie in : Fly me to the Moon—The Prayer . Vervolgens speelt het orkest The War of the Celts en het prachtige nummer uit “The Snowman” Walking in the Air. Dan weer het koor met werkelijk het prachtige nummer van Whitney Houston : One Moment in Time, uitstekend vertolkt.

Als verrassing komt dan ook nog Sinterklaas met vier Pieten op bezoek en dit geeft deze feestelijke avond nog een extra leuk tintje. Niet vergeten dat burgemeester mevrouw van de Velde en wethouder de heer van Dis ook op deze mooie muzikale avond aanwezig waren.

Afsluitend kan alleen maar gemeld worden dat deze avond zeer succesvol is verlopen en zeker voor herhaling vatbaar is.

Met dank aan Rien Burgers voor de foto’s.

2 gedachtes over “Muzikale avond Concordia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − acht =