Home Nieuws Ministerie vermindert overlast werkzaamheden Haringvlietbrug na protest

Ministerie vermindert overlast werkzaamheden Haringvlietbrug na protest

1408
0

Rijkswaterstaat past de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug aan. In plaats van één rijstrook blijven er in beide richtingen twee rijstroken open voor verkeer. Het herstel van de brug begint niet op maandag 9 augustus maar twee weken later.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat lijkt gezwicht te zijn voor de dringende verzoeken om de gevolgen voor het wegverkeer te verlichten. De aangepaste maximumsnelheid van 50 kilometer per uur tijdens de werkzaamheden blijft overeind, maar er blijven voor beide richtingen twee versmalde rijbanen open.

Om de rijbanen te versmallen moeten er 4000 barriers en belijning worden geregeld en daar is tijd voor nodig, vandaar dat de werkzaamheden twee weken later – op maandag 23 augustus om 05.00 uur – beginnen dan eerder gepland.

Petitie 17.000 keer getekend
Er was veel protest tegen de – volgens gemeenten, provincies en HISWA-RECRON – onaangekondigde herstelwerkzaamheden aan de Haringvlietbrug en de daarmee gepaard gaande impact op het verkeer. Een petitie tegen de gedeeltelijk afsluiting is inmiddels 17.000 keer ondertekend.

In slechte staat
Tot de werkzaamheden beginnen inspecteert Rijkswaterstaat de Haringvlietburg intensief zodat het verkeer veilig over de brug kan, zo laat het ministerie weten. De werkzaamheden, die volgens het ministerie nodig zijn omdat de brug in zeer slechte staat verkeert, gaan naar verwachting twee jaar duren.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in