Home Nieuws Middelbare scholen per 31 mei weer helemaal open

Middelbare scholen per 31 mei weer helemaal open

792
0

De middelbare scholen mogen vanaf 31 mei weer helemaal open voor alle scholieren. Het Outbreak Management (OMT) gaf het kabinet groen licht voor dit besluit.


De leerlingen hoeven geen anderhalve meter afstand meer van elkaar te houden. Vanaf 7 juni geldt er een verplichting voor het hele voortgezet onderwijs. Dit is om scholen die dat nodig hebben meer voorbereidingstijd te geven, zegt minister Slob voor voortgezet onderwijs. “We willen het voor leerlingen mogelijk maken om minimaal zes weken naar school te gaan te gaan voor de zomervakantie begint.”

Zelftesten
Vanaf eind volgende week krijgen alle scholen de beschikking over voldoende zelftesten voor leerlingen en docenten. Het besluit is genomen tijdens het Catshuisoverleg van zaterdagmiddag 22 mei, waarbij betrokken kabinetsleden en aantal deskundigen met elkaar spraken. Volgens het OMT is het verantwoord om de middelbare scholen over een week weer helemaal open te gooien. De anderhalvemetermaatregel wordt geschrapt omdat die nageleefd kan worden als alle leerlingen weer tegelijk naar school gaan.

Liever ná zomervakantie
Het voortgezet onderwijs is op dit moment gedeeltelijk open. Veel leerlingen krijgen de helft van de week les. Niet iedereen is blij met dit nieuwe besluit. CNV Onderwijs zou vanwege het grote aantal docenten dat nog niet is gevaccineerd liever tot ná de zomervakantie wachten.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in