Home Nieuws Metaal ook in zak plastic en drankenkarton

Metaal ook in zak plastic en drankenkarton

1006
0

Sinds 1 januari 2020 mogen metalen verpakkingen bij het plastic verpakkingsmateriaal en de drankenkartons worden gevoegd. In de gemeente Tholen mag dit dus mee in de doorzichtige zak voor PMD-afval (plastic verpakkingsmateriaal, metalen verpakkingsmateriaal en drankenkartons). Alle Thoolse huishoudens krijgen deze week een set met doorzichtige zakken in de brievenbus met daarop een sticker met een QR-code en een telefoonnummer voor meer informatie over wat er precies onder metalen verpakkingen verstaan wordt.

Welke metalen?

Er mogen veel metalen verpakkingen en voorwerpen in de PMD-zak. Denk aan conservenblikken, drankblikjes, aluminiumfolie en -schaaltjes en cups van waxinelichtjes. De volledige lijst is te vinden op www.zrd.nl. Metalen verpakkingen of voorwerpen die niet in de PMD-zak mogen, zijn spuitbussen van slagroom, deodorant of haarlak (restafval) of verfblikken met inhoud (klein chemisch afval).

Zakken
Vanwege de toevoeging van metalen verpakkingen gaat de ZRD over op stevigere zakken. Uit circulair oogpunt wordt eerst de huidige voorraad opgemaakt. De zakken zijn te bestellen via www.zrd.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in