Home Nieuws Meerjarenplan Bomen en Klimaatadaptatie

Meerjarenplan Bomen en Klimaatadaptatie

651
0

Op 8 juli 2021 heeft de gemeenteraad van Tholen de motie “Actieplan Bomen” aangenomen, waarmee het college werd verzocht een meerjarenplan op te stellen, dat voorziet in de jaarlijkse toevoeging van een substantieel aantal bomen/bosschages in de openbare ruimte en particulier grondgebied. Het doel van de motie is om 1 boom per inwoner aan te planten, zodat er minimaal 25.000 bomen worden aangeplant.

Bomen, maar dan hout
Met de aanplant van bomen wordt een bijdrage geleverd aan verschillende actuele thema’s, zoals: biodiversiteit, klimaatadaptatie en ruimtelijke kwaliteit. Maar daarnaast zorgen bomen voor zuurstof, CO2-binding en verminderen zij de hoeveelheid fijnstof in de lucht.

Vanuit Klimaatadaptatie is er een grote wens om meer bomen aan te planten, zodat hittestress verminderd wordt. Daarnaast kan het bijdragen aan de vermindering van droogteschade en wateroverlast. Om bewoners te stimuleren ook hun tuinen te vergroenen wordt een campagne ‘Thools groen voor een beter klimaat’ uitgewerkt. De start hiervan was de actie met 4000 bomen voor onze inwoners. Dit najaar doen we deze actie nog een keer, maar intussen gaan we als Tholen dit jaar ook actief meedoen met het NK Tegelwippen (NK Tegelwippen 2022 nk.tegelwippen.nl)).

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

drie + zeven =