Meer provinciale bushaltes toegankelijk voor reizigers met beperking

Deze maand krijgen acht provinciale bushaltes een make-over, zodat minder validen makkelijker kunnen in- en uitstappen. Provincie heeft 1,2 miljoen euro uitgetrokken om knelpunten in het openbaar vervoer aan te pakken. Het accent ligt daarbij op het verbeteren van de voorzieningen bij provinciale bushalten en het toegankelijk maken van halten.

Volgens wettelijke richtlijnen moet 40% van de Zeeuwse halten toegankelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een opgehoogd perron voor reizigers in een rolstoel en geleide lijnen voor reizigers met een visuele beperking. Ook de bus zelf moet zodanig kunnen knielen dat de reiziger vanaf de halte drempelloos kan instappen.

Op dit moment ligt het aantal toegankelijke bushalten in Zeeland onder de norm. “Dat moet beter”, aldus gedeputeerde Van der Maas. “Daarom zijn we bezig met een forse inhaalslag. Daarbij kiezen we ervoor om minimaal een halte per dorp, wijk of kern toegankelijk te maken. Ook zorgen we ervoor dat knooppunten en belangrijke voorzieningen als een ziekenhuis of zwembad voor iedereen toegankelijk zijn. Als Provincie willen we daarbij het goede voorbeeld geven. Op dit moment zijn 18 van de perrons die wij beheren volledig toegankelijk; eind 2018 moeten dat er 46 zijn. Daarmee zijn we een eind op streek om aan de regionale doelstelling te voldoen.”

Aan de beurt in 2017

In november van dit jaar worden bij de volgende plaatsen werkzaamheden uitgevoerd:
•Busstation Terneuzen (N252): zes perrons toegankelijk maken
•Vlissingen Vrijburg, halte Abeele (N661): twee perrons toegankelijk maken
•Sloeweg / Oude Rijksweg,(N664): fietsenrekken plaatsen bij halte ‘s Heer Arendskerke
•Colijnsplaat Zeelandbrug (N256): twee perrons toegankelijk maken
•Schuddebeurs Dorp (N654): twee perrons toegankelijk maken
•Noordgouwe Dorp (N654), twee perrons toegankelijk maken en fietsenrekken plaatsen
•Sint Maartensdijk Provinciale weg (N286): twee perrons toegankelijk maken
•Tholen Deltaweg (N286): fietsenrekken plaatsen

De werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM Infra. Hoewel we overlast zoveel mogelijk proberen te beperken, kunnen de werkzaamheden enige hinder met zich meebrengen.
Bekijk hiervoor de pagina met omleidingsroutes.

Ga goed voorbereid op pad; dat scheelt ergernis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 2 =