Home Nieuws Meer bloemen voor insecten op Tholen

Meer bloemen voor insecten op Tholen

699
0

In de nabije toekomst wil de gemeente Tholen meer investeren op het realiseren van bloemenweides. Dit blijkt uit het nieuwe Groenplan voor 2019-2023. In dit plan wordt onder meer aandacht besteed aan de luchtkwaliteit, het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering, de rust die groen geeft en de recreatieve functie van groen.

De gemeente Tholen wil de groenstructuur van de gemeente behouden en verder ontwikkelen. Er wordt o.a. gekeken of er aan een straat meer groen toegevoegd kan worden. Het aanleggen van bloemenweides is ook een belangrijk onderdeel van het Groenplan, dit om bijen en insecten in het algemeen een handje te helpen. De klimaatverandering heeft gezorgd voor een afname van het aantal insecten. Ook elders in de wereld zijn daar problemen mee.

De gemeente wil ook braakliggende gronden inzaaien met bloemenmengsels. Ook het belang van grasvlakken in dorpsbossen wordt benadrukt. Als de gemeenteraad instemt met het plan wordt er ongeveer 29.500 Euro besteed aan het uitvoeren van het Groen plan.

Check ook: Massale insectensterfte is een feit

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

2 × twee =