Medisch incident rondvaartboot

De hulpdiensten zijn Maandagmiddag rond half 4 uitgerukt nadat er bij de meldkamer een melding binnen was gekomen van een medisch incident op een rondvaartboot bij Sint Philipsland. De rondvaartboot voet over het Schelde-Rijnkanaal richting Tholen.

Direct nadat de melding bij de meldkamer binnenkwam werd de ambulance uit Poortvliet met spoed naar de Campweg in Sint Philipsland gestuurd. De rondvaartboot was inmiddels al afgemeerd tegen de pijler van de brug aan de kant van Brabant.
Op het moment dat de ambulance ter plaatse kwam werd direct assistentie gevraagd aan de brandweer van Nieuw-Vossemeer en ook werd de hoogwerker van het brandweerkorps uit Bergen op Zoom ter plaatse gevraagd. De brandweer van Steenbergen werd na 7 minuten ook opgeroepen omdat het korps van Nieuw-Vossemeer op dat moment te weinig personeel had.

Om bij het water te komen moest er een hek worden geopend, echter had de brandweer geen sleutel en daarop werd besloten om het slot kapot te knippen.
De ambulancemedewerkers waren ondertussen al te voet naar het slachtoffer gelopen.

Met behulp van de brandweer kon het slachtoffer van boord gehaald worden, waarna deze met spoed werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Het is onduidelijk hoe het nu met het slachtoffer gaat.

Bron: 112markiezaten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 4 =