Home Nieuws Matseditie Eneco NK Tegenwindfietsen blijkt stiekem de pittigste ooit

Matseditie Eneco NK Tegenwindfietsen blijkt stiekem de pittigste ooit

951
0

Ook in de 7e editie van het Eneco NK tegenwindfietsen stoempten honderden getrainde en ongetrainde windfanaten zich op de Oosterscheldekering letterlijk het snot voor de ogen in de strijd tegen een striemende windkracht 7, met op sommige stukken 9 pal tegen. Ieder op een gewone fiets zonder versnellingen en met terugtraprem.
Winnaar van de zogenaamde Matseditie werd de 25-jarige Jurjun van der Velde uit Leiden, student geneesmiddelonderzoek, die met zijn tijd van 20:22 min. 26 tellen sneller finishte dan nummer 2 – en winnaar van de afgelopen twee edities – Max de Jong. Bij de dames won Lisa Scheenaard uit Eindhoven in 22.53 min. voor Anneloes Hoff.

Om deelnemers na twee jaar afwezigheid te helpen het tegenwindfietsen weer in de benen te krijgen en het op te kunnen nemen tegen de Hollandse wind, werd dit NKT uitgeroepen tot Matseditie. Nog steeds een loodzwaar evenement, maar met een paar kleine tegemoetkomingen. Zo lag de eindstreep dankzij de Smokkelfinish anderhalve meter dichterbij en was er de Tegenwind-mee-bocht voor wie wilde bijkomen via een zalige 1,4 seconden wind in de rug.

Deze Matseditie bleek volgens bedenker en organisator van het evenement Robrecht Stoekenbroek stiekem de zwaarste ooit: “Vooral de combinatie van de wind, kou en striemende regen maakte het misschien wel de pittigste ooit. En voor velen bleken de 8,5 km toch ook heilzaam na 2 jaar corona, want deelnemers gaven toe het lekker te vinden de afgelopen periode even letterlijk van zich af te fietsen”.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

3 + achttien =