Home Nieuws Marathon voor het goede doel

Marathon voor het goede doel

892
0

Afgelopen zaterdag 27 maart 2021 heeft Jan Tromp een marathon gelopen over het eiland Tholen. Jan liep deze marathon om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte reuma. Hij heeft zelf sinds zijn 27e de diagnose ‘ontstekingsreuma’ waardoor sporten voor hem jarenlang onmogelijk was. Inmiddels kan Jan dankzij het geneesmiddel Humira weer pijnvrij door het leven. De vermoeidheid blijft wel aanwezig, een bekende uitwerking van reuma.

Eind 2017 is Jan weer begonnen met hardlopen en mettertijd ontstond het idee voor het lopen van een marathon. Vandaag heeft hij hem, onder aanmoediging van diverse eilandbewoners langs de route, op karakter uitgelopen. Ter hoogte van Sint-Maartensdijk was de batterij van Jan namelijk al behoorlijk leeg. Bij de finish werd hij onder luid applaus onthaald door zijn vrouw Annemarie en diverse familieleden, vrienden, buren en collega’s. Bakkerij Van Oost sponsorde de feestelijkheden bij de finish met bolussen voor de aanwezigen.

Met deze sponsorloop heeft Jan in totaal € 1600,- opgehaald. Dit geld gaat ReumaNederland.

Jan was vrijdagavond nog te gast in het programma RemarQable Radio, waar hij vertelde over zijn ziekte en over de voorbereidingen voor de marathon. Het interview is hieronder te beluisteren.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in