De Nederlandse en Belgische politie werken in het grensgebied regelmatig samen. Nederlandse en Belgische agenten rijden dan samen in een auto en draaien dan een gewone dienst op Nederlands en Belgisch grondgebied. Zo kan er goed worden samengewerkt in het grensgebied.

Donderdag 14 december sloten twee Belgische agenten aan bij het politieteam van Roosendaal. Daarbij hielden ze, samen met de gemeente, een controle aan de Sprundelseweg in Rucphen. In een opslagcontainer vonden de agenten spullen voor een hennepkwekerij en jerrycans met nog onbekende vloeistof. Alles is in beslag genomen. Er is niemand aangehouden.

Huurauto
Ook weer erd rond 21.30 uur bij De Stok gezamenlijk een Duitse huurauto gecontroleerd. Het huurcontract bleek niet te kloppen en daarom werd de auto in beslag genomen. In de auto zaten een 20-jarige Bergenaar en een vrouw. De man zette het tijdens de controle ineens op een lopen, waarbij hij de snelweg overstak. Uiteindelijk werd hij in de bosjes vlakbij zwembad De Stok aangehouden voor beletten en belemmeren.

Beledigen
Een familielid, een 28-jarige man uit Sint-Maartensdijk, van de Bergenaar kwam ook ter plaatse en begon zich met de aanhouding te bemoeien. Ook beledigde hij agenten en is ook hij aangehouden. Daarop begon ook de bestuurster van de auto, eveneens een familielid van de twee verdachten, zich met de aanhoudingen te bemoeien. Daarbij ging ze de agenten te lijf. Ze werd op afstand gehouden met de wapenstok. De twee mannen zijn aangehouden en de auto is in beslag genomen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in