Man dreigde woning op te blazen in Stavenisse

De hulpdiensten zijn zondagavond 30 juli 2017 rond 18:30 uur met grote spoed uitgerukt naar de Wilhelminastraat in Stavenisse omdat een 26-jarige man dreigde zijn woning en zichzelf op te blazen. Daarnaast zou de man ook gedreigd hebben om met zijn luchtbuks naar mensen te schieten die te dicht bij de woning kwamen.

De traumaheli uit Rotterdam, de brandweer van Stavenisse en Sint-Annaland en vier ambulances kwamen uit voorzorg met spoed ter plaatse. Ook kwam er – samen met de politie – een onderhandelaar ter plaatse.

Dertien omwonenden moesten op last van de politie hun woningen verlaten, zij werden tijdelijk opgevangen bij een nabijgelegen kerk. Alle straten rondom de woning werden door de politie afgezet. De man is door de politie uit de woning gehaald en aangehouden.

Voordat de man uit de woning werd gehaald had hij de woning nog wel in brand gezet.
Nadat de man uit de woning was gehaald kon de brandweer naar binnen om de brand in de woning te blussen. De brand zorgde voor flink wat rookontwikkeling. De brand was snel onder controle en rond 20:15 uur kon de brandweer het sein brand meester geven.

Het nablussen nam nog wel enige tijd in beslag.
Na dat de situatie onder controle was werden de afzettingen kleiner gemaakt.

De man is nog door het ambulancepersoneel onderzocht en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Hier krijgt de man lichamelijke -en psychische hulp.

Het is onbekend wat het motief van de man is.

Bron: 112markiezaten.nl

Man dreigt woning en zichzelf op te blazen in Stavenisse, man aangehouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − elf =