Majoor Christine Bijl neemt afscheid

Sinds drie maanden staat majoor Christine Bijl van het Leger des Heils op Tholen ‘onder vaarwel’ zoals dit binnen het Leger officieel heet. Samen met haar man Kees krijgt zij de verantwoording over het korps Walcheren. Dit is min of meer wel een bijzondere situatie omdat Kees Bijl al drie jaar met pensioen is.

Majoor Bijl kwam drie jaar geleden vanuit Goes voor één dag per week het Dienstencentrum op Tholen ondersteunen. Vanaf 2016 werden haar werkzaamheden uitgebreid tot 20 uur per week. “Dat ik nu weg ga, ben ik wel verdrietig om. Maar ik zal deze aanstelling uit God’s hand nemen”, aldus Christine Bijl.

Het werken vanuit het Dienstencentrum op Tholen is majoor Bijl altijd tot vreugde geweest. Zij verrichtte er tal van activiteiten. Zo verzorgde zij de zondagse bijeenkomsten, organiseerde het kinderkerstfeest, startte het project ‘zingen met je kleinkind’, gaf Bijbelstudie, deed pastoraal werk en huisbezoek. Maar ook diverse creatieve workshops stonden op haar programma. En natuurlijk de modeshow met mooie tweedehands kleding, die jaarlijks in de kringloopwinkel werd gehouden.

Tot er op Tholen een andere officier is aangesteld, blijft majoor Bijl in de zomermaanden op zondag de bijeenkomsten leiden. Haar dochter Elisabeth verzorgt met gitaar en zang meestal de muzikale ondersteuning. “Jammer dat ik weg moet, maar ik zal na de zomer het werk op Tholen in goede handen overdragen”, aldus majoor Bijl.

Het afscheid van majoor Christine Bijl, haar man Kees en dochter Elisabeth zal zijn op zaterdag 16 juni van 15.00 – 17.00 uur in het Dienstencentrum Loods3, Sportlaan 3 in Sint-Maartensdijk. Alle bezoekers en vrijwilligers van het Leger des Heils zijn die middag van harte welkom.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 2 =