Home Nieuws MAEX Impuls Zeeland “Versterk je Buurt!” start op 6 mei

MAEX Impuls Zeeland “Versterk je Buurt!” start op 6 mei

691
0

Van 6 mei t/m 13 mei 2020 kunt u, als social initiatief uit de provincie Zeeland, een MAEX Impuls Zeeland aanvragen.

De Impuls “Versterk je buurt!” is bedoeld voor initiatieven die bouwen aan sterke buurten en wijken. Initiatieven waardoor mensen elkaar (beter) leren kennen, elkaar ontmoeten, mensen zich ontwikkelen en actief meedoen in hun omgeving.

De MAEX Impuls is een fonds voor (bestaande) initiatieven die hun organisatiekracht willen versterken. Een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is.

Gedeputeerde Harry van der Maas: “Er zijn in Zeeland inmiddels mooie initiatieven om de leefbaarheid van wijken en buurten te verbeteren. Dat is heel positief. Oog hebben voor elkaar, op welke manier dan ook, is in deze tijd erg belangrijk. Daarom wil ik iedereen, juist nu, stimuleren om nieuwe initiatieven te ontwikkelen of bestaande initiatieven verder op gang te helpen!”

Waar is de impuls voor bedoeld?
Misschien nu wel meer dan ooit, is er tijd, ruimte en vooral behoefte om sociale initiatieven te versterken en te professionaliseren. Eindelijk de website up to date (laten) maken, hulp bij het ontwikkelen en schrijven van een meerjarenplan, financieel advies, het organiseren van webinars, het opzetten van een administratie, een webshop (laten) ontwikkelen en zo zijn er nog tal van andere voorbeelden te bedenken. Want we weten dat zodra het maatschappelijke leven weer op gang komt er een inhaalslag nodig zal zijn. Na ‘social distancing’ zal ‘sociale cohesie’ hard nodig zijn. Er zal dan een groot beroep worden gedaan op initiatieven die bouwen aan sterke wijken en buurten.

Bernt Schneiders, directeur VSBfonds: “VSBfonds richt zich op de ontmoeting en verbinding tussen groepen mensen die naar elkaar omzien. Dat is belangrijk voor leefbare buurten en wijken en we zien in deze tijd extra goed wat daarvan de waarde is.”

Drie Impulsen

Deze MAEX Impuls is de eerste van drie Impulsen dit jaar, die worden mogelijk gemaakt door VSBfonds.  Voor de volgende twee Impulsen is het voor andere (Zeeuwse) fondsen en bedrijven mogelijk om (financieel) aan te sluiten en zo hun steentje bij te dragen.

Schneiders : “Wij willen met deelname aan de Impuls Zeeland een bijdrage leveren aan de vergroting en verduurzaming van de impact van lokale Zeeuwse initiatieven.”

Aanvraag indienen?
Wilt u een aanvraag indienen voor ondersteuning van uw organisatie? Zodat u uw activiteiten kunt blijven uitvoeren of zelfs kunt verbeteren? De MAEX Impuls kunt u online aanvragen via  MAEX.nl.  Op de website leest u meer informatie over de Impuls en over de voorwaarden. De Impuls wordt online afgehandeld, waardoor deze ook nu gewoon door kan gaan.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

veertien − 7 =