Liszt Concert door pianist Martin Oei

Zaterdag 29 juli om 15.30 uur zal pianist Martin Oei een recital geven in het Oude Stadhuis in Tholen.

Op uitnodiging van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten zal hij een programma uitvoeren dat is getiteld: Franz Liszt, poëtisch virtuoos.
Van Franz Liszt zal hij uit de in 1856 gepubliceerde Années de pèlerinage II, S.161 spelen: 3 Sonetti del Petrarca, en Après une Lecture du Dante: Fantasia quasi Sonata.

De 3 Sonetti zijn gebaseerd op poëzie van de 14e eeuwse dichter Francesco Petrarca, die als grondlegger van het Humanisme wordt beschouwd.
De ééndelige Sonata is gebaseerd op de Divina Commedia, het beroemdste werk van Dante, de Italiaanse dichter uit eind 13e, tot begin 14e eeuw.

Martin Oei (Nijmegen, 1996) studeerde piano bij Jelena Bazova aan het Fontys Conservatorium Tilburg en momenteel bij Martijn van den Hoek aan het Utrechts Conservatorium. Hij volgde masterclasses bij o.a. Enrico Pace, Igor Roma en Wibi Soerjadi. Hij won reeds vele prijzen w.o. het Steinway Concours en het Young Pianist Foundation Concours.
Hij treedt op in binnen- en buitenland, o.a. in het Concertgebouw te Amsterdam.

Hij maakte een aantal cd-opnamen, zoals recent de pianoconcerten van Chopin in een bewerking voor twee vleugels, uitgevoerd met Daniël Wayenberg. Met Wayenberg zal hij op 9 december van dit jaar optreden in het Oude Stadhuis te Tholen, in de serie Avondconcerten van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten. Zij spelen dan het programma: Rachmaninov in de polder. Zowel a.s. zaterdag als 9 december wordt de historische Feurich-vleugel uit 1908 bespeeld, waar zowel Daniël Wayenberg als Martin Oei zich zeer positief over hebben uitgelaten. Het instrument maakt deel uit van de permanente collectie concertinstrumenten in het Oude Stadhuis van Tholen.

Na het pianoconcert bespeelt beiaardier Henk Groeneweg uit Delft het carillon van het Stadhuistorentje, waar de bezoekers in de Stadhuistuin met een aangeboden drankje van kunnen genieten.
De entree is gratis.

Meer info is te vinden op www.keldermansconcerten.nl
en op Facebook: Facebook.com/Keldermans.Concerten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vier =