Home Nieuws Lionsclub Tholen plant bomen aan in Sint-Maartensdijk

Lionsclub Tholen plant bomen aan in Sint-Maartensdijk

909
0

Al jarenlang verzagen en hakken de leden van serviceclub Lions Tholen boomstammen tot openhaardhout, om dit te verkopen voor een goed doel. “Dat kan duurzamer”, dacht men ook bij de Lions, “als er ook nieuwe bomen aangeplant gaan worden.” Op 12 maart aanstaande worden er door de Lionsclubleden, in samenwerking met gemeente Tholen, 17 bomen aangeplant. Dit gebeurt op 2 locaties in Sint-Maartensdijk. De levering van de bomen wordt gefinancierd door Lions Tholen.

Groene omgeving
De gemeenteraad heeft in het afgelopen jaar aangegeven dat het goed zou zijn om meer bomen en planten aan te planten in de openbare ruimte, tuinen en in het buitengebied. In alle kernen zijn wel locaties te bedenken waar mee aan de slag kan worden gegaan. Het is echter niet mogelijk om al deze locaties tegelijkertijd aan te pakken. Dankzij sponsoring van Lions Tholen kan eerder dan gepland aan de slag worden gegaan met twee locaties, namelijk de Bloemenlaan en het speelveld aan de Hogeweg in Sint-Maartensdijk.

Lions Tholen
Graag leveren de Lions Tholen een bijdrage om extra bomen aan te planten. De gemeente heeft deze aanplant gezamenlijk met hen voorbereid. Er worden 17 bomen geplant. De levering ervan wordt gefinancierd door Lions. Leden van deze club zullen de bomen ook gaan aanplanten. Dat staat gepland voor 12 maart aanstaande, 10.00 uur ‘s ochtends. Marijn van Son (lid): “We hopen op deze manier een bijdrage te leveren aan de duurzame principes die steeds belangrijker worden in onze samenleving. Dit is een eerste stap en hopelijk een nieuwe traditie binnen de Lions Club Tholen.”

Wat wordt er geplant?
In de buurt van Bloemenlaan 4-30 komen een Honingboom, Zoete kers, Iep, Els, Tulpenboom, Veldesdoorn, Amberboom en Linde. Later dit voorjaar zal de gemeente nog wat andere planten aanbrengen die, net als deze bomen, ook passen bij het aan te leggen park Smerdiek-West. Langs het speelveld aan de Hogeweg worden Veldesdoorn, Zoete kers, Zachte es en Boswilg geplant.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zeven − 6 =