Doe het licht uit tijdens de Nacht van de Nacht!

Op zaterdag 28 oktober vindt voor de 13e keer de Nacht van de Nacht plaats. In die nacht worden er in heel Nederland honderden activiteiten in het donker georganiseerd en doven in iedere Provincie gemeenten en bedrijven de lichten.

Dit jaar staan de bedrijven en restaurants centraal in de campagne. In iedere Provincie ontvangen de 200 grootste bedrijven aanbevelingen voor duurzaam verlichten met een persoonlijke oproep om de lichten te doven tijdens de Nacht van de Nacht. Daarnaast roepen de Natuur- en Milieufederaties restaurants op om tijdens de Nacht de lichten te doven en de kaarsen aan te doen.

De wens is om in iedere provincie minimaal één romantisch “Nacht restaurant” te laten deelnemen. Studenten van de Hogeschool Utrecht bedachten de actie en maakten samen met Vincent Bijlo en een van de restaurants een filmpje met de oproep aan restaurants.

Afgelopen jaar was de Nacht van de Nacht met 45.000 bezoekers groter dan ooit. Er werden maar liefst 470 evenementen in het donker georganiseerd. 178 gemeenten en bedrijven doofden de verlichting van gebouwen, landmarks en reclameverlichting tijdens de Nacht.

Bedrijven centraal

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en wordt ieder jaar iets lichter. Maar die toename lijkt te stoppen. Dat komt met name omdat Rijkswaterstaat en gemeenten op steeds meer plekken de verlichting doven of dimmen en overstappen op energiezuinige ledverlichting. Bedrijven verlichten vaak nog te veel en te lang. Met ledlampen en nieuwe technieken kun je als bedrijf veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen. Meer dan 2000 Nederlandse bedrijven ontvangen daarom aanbevelingen voor duurzame verlichting en worden opgeroepen om de reclameverlichting in de nacht te doven.

Aanmelden
Bedrijven en restaurants kunnen zich eenvoudig aanmelden via de website www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij/. Ook kleine bedrijven kunnen verlichting doven van bijvoorbeeld hun etalages. Afgelopen jaar deden ook veel bedrijven mee met een activiteit. Zo doofden enkele restaurants de lichten en organiseerden ze een romantisch diner bij kaarslicht. Ook musea, cultuurpodia, pretparken, monumenten, fotografen, ed organiseerden een activiteit in het duister. Opgeven van een activiteit kan op:  www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/

André Kuipers, Vincent Bijlo, Govert Schilling, Anita Witzier, Marga Hoek en Maurits Groen zijn enkele van de ambassadeurs van de Nacht van de Nacht. Ze roepen bedrijven in radio- en tv spots en op social media op om mee te doen met de Nacht van de Nacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − negen =