Legers des Heils op Tholen breidt uit

Het Leger des Heils op Tholen groeit. Sinds de organisatie in het nieuwe gebouw aan de Sportlaan is neergestreken, is de kringloopwinkel meer in trek gekomen bij het publiek. Maar ook het aantal activiteiten dat het Leger organiseert is uitgebreid.

Parkeren
Het aantal bezoekers is fors gestegen van zo’n 15.000 naar bijna 40.000 per jaar. Met name parkeren was tot nu toe een probleem. Deze week worden bijna 20 nieuwe parkeerplaatsen achter het gebouw Loods3 in gebruik genomen. Op die manier hoeft de dagelijkse stroom bezoekers niet meer in de omgeving naar een parkeerplaats te zoeken, maar kan parkeren op eigen terrein.
De komende weken zal de nodige uitbreiding plaats vinden van de dienstverlening door het Leger des Heils. Er zullen meer vrijwilligers actief worden op het terrein van hulp aan zwakkeren in de Thoolse samenleving. Raad en daad in het omgaan met de regelgeving van de overheid, ondersteuning bij aanvragen voor hulp die digitaal moeten worden verzonden, maar ook de start van een klusdienst voor mensen met een sociale indicatie.

Naaiatelier
Nieuw vanaf deze maand is een naaiatelier waar vrijwilliger Ina de Groot voor een luttel bedrag verstelwerk doet. Tegen betaling van 20 cent zet zij een knoop aan, het stikken van een naadje kost 10 cent. Ook het inzetten van een rits, het korter maken van een rok of broek en het vermaken van gordijnen behoren tot de mogelijkheden.
Onlangs is majoor Christine Bijl gestart met een nieuwe activiteit voor ouders en grootouders. Zingen met je (klein)kind heet het. Verder is er een crea-groep actief, een aantal bezoekers die Bijbelstudie doen en is er één keer per maand een bijeenkomst op zondag.

Voorjaarsmarkt
Op zaterdag 14 april staat de jaarlijkse voorjaarsmarkt weer op het programma. Het thema dit jaar is “mens en dier”. Tijdens de voorjaarsmarkt is er ook een veiling. Veilingmeester Wim Pleune van de streekproductenveiling in Sint-Annaland zal unieke producten veilen die door bezoekers beschikbaar zijn gesteld. De helft van de opbrengst wordt bestemd voor twee projecten voor mensen met een verstandelijke beperking op Tholen. Het gaat om een bijdrage aan de activiteiten in De Annawas in Sint-Annaland en de Thoolse afdeling van Sien. De andere helft komt ten goede voor het werk van het Leger des Heils op Tholen.

Mensen die artikelen willen schenken wordt gevraagd deze af te geven bij de administratie van het Dienstencentrum Loods 3, Sportlaan 3 in Sint-Maartensdijk. Het kan gaan om een bijzonder object, bijvoorbeeld zelf gemaakt of iets met een hogere geldelijke waarde. Voor wie het niet zelf kan brengen, is het mogelijk via telefoonnummer (0166) 61 01 94) een afspraak te maken om het artikel op te halen.

Vrijwilliger Ina de Groot in actie in haar nieuwe naaiatelier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + vijf =