Home Nieuws Landelijke Natuurwerkdag

Landelijke Natuurwerkdag

619
0

Dit jaar is de 21e editie van de landelijke Natuurwerkdag op vrijdag 5 én zaterdag 6 november. Op de vrijdag gaat een aantal scholen aan de slag om hun schoolplein te vergroenen. Op de zaterdag zijn er in elke gemeente een of meer locaties, dus altijd bij jou in de buurt, met mooie natuurklussen zoals wilgen knotten, insectenhotels bouwen, bomen planten en veel andere activiteiten. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor alle informatie over de locaties en klussen in Zeeland.

In onze gemeente zijn er twee locaties waar je kunt klussen.

  • Knotten Diep Gat Stavenisse (meer informatie vind je hier)
  • Aan het werk in de natuur, Sint Maartensdijk (meer informatie vind je hier)

Doe mee!
Op de Natuurwerkdag voeren deelnemers onderhoud uit in de natuur, wat onmisbaar is voor het in stand houden van de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Ook vindt de organisatie van de Natuurwerkdag het belangrijk om mensen te bereiken die graag een keer kennis maken met natuur, en deze stap nog niet hebben kunnen óf durven maken. De organisatie roept dan ook op om iemand uit jouw nabije omgeving mee te nemen naar de Natuurwerkdag. Denk aan je buurvrouw, neefje, tante of iemand van de sportclub. Iedereen is welkom! Naast dat je iets goeds doet voor de natuur, ontmoet je op de Natuurwerkdag ook nieuwe mensen. Geef je van tevoren wel even op via www.natuurwerkdag.nl.

Organisatie
De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × 3 =