Kwaliteitsonderzoek huishoudelijke hulp

Van april t/m juni 2018 voert de organisatie Wmo Support voor de gemeenten in de Oosterschelderegio een kwaliteitsonderzoek uit ten aanzien van huishoudelijke hulp. Inwoners die huishoudelijke hulp krijgen, kunnen voor dit onderzoek benaderd worden.

Kwaliteitsonderzoek
Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De gemeente ondersteunt inwoners hierbij via de Wet Maatschappelijke Ondersteuing (Wmo), onder andere door huishoudelijke hulp in te zetten. De gemeente vindt het belangrijk dat de kwaliteit van huishoudelijke hulp goed is. Daarom wordt dit kwaliteitsonderzoek uitgevoerd.

Waaruit bestaat het onderzoek?
Een medewerker van Wmo Support zal mensen die huishoudelijke hulp krijgen in eerste instantie telefonisch benaderen en vragen of ze mee willen werken aan het onderzoek. Bij akkoord zal er een huisbezoek ingepland worden en ontvangt de deelnemer een bevestigingsbrief. Tijdens het huisbezoek zal de medewerker van Wmo Support een aantal vragen stellen en controleren of de woning volgens de afgesproken normen is schoongemaakt. De medewerker van Wmo Support kan zich altijd legitimeren met een medewerkerspas van Wmo Support. De deelnemer mag hier altijd naar vragen.

Medewerking
Met de uitkomsten van het onderzoek kan de gemeente de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren. Daarom is de medewerking van mensen die huishoudelijke hulp krijgen voor de gemeente van groot belang.

Vragen
Bij vragen over het onderzoek, kan contact opgenomen worden met de gemeente Tholen via tel. 14 0166 of via e-mail naar wmo@tholen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 16 =