Home Nieuws Kosteloze verstrekking Verklaring Omtrent het Gedrag

Kosteloze verstrekking Verklaring Omtrent het Gedrag

747
0

Het is belangrijk dat vrijwilligers die met kwetsbare mensen werken een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben. Dit is een verklaring waaruit blijkt dat iemand geen strafblad heeft of dat het strafblad geen bezwaar vormt voor het uitoefenen van een bepaalde functie.

Door de landelijke Regeling Gratis VOG is het aanvragen van VOG’s voor de meeste vrijwilligers kosteloos. Aan deze aanvraag zijn uiteraard een aantal voorwaarden verbonden die voor kleinere organisaties een probleem kunnen opleveren.

Met ingang van 1 januari 2021 kunnen daarom vrijwilligersorganisaties in de gemeente Tholen die geen beroep kunnen doen op de Regeling Gratis VOG, bij de gemeente een kosteloze verstrekking VOG aanvragen. Voor deze kosteloze verstrekking VOG gelden bij de gemeente de volgende  voorwaarden:

  • De vrijwilligersorganisatie kan aantonen dat deze niet in aanmerking komt voor de Regeling Gratis VOG.
  • De vrijwilligersorganisatie kan aantonen dat de vrijwilligers waarvoor een VOG wordt aangevraagd, werk doen ten behoeve van kwetsbare groepen in de samenleving, zoals minderjarigen, ouderen en mensen met een beperking.

Informatie

Vrijwilligersorganisaties die meer willen weten over deze kosteloze verstrekking of een aanvraag willen doen, kunnen contact opnemen met Marja Boluijt via 14 0166 of via e-mail: marja.boluijt@tholen.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

1 × een =