Koningsdag Tholen

Wederom moeten we terugkijken op een zeer koude Koningsdag. Dit jaar konden de vrijmarkt en de andere activiteiten wel gewoon doorgaan. De dag begon koud, maar wel met een heerlijk zonnetje. Traditiegetrouw begon de dag met de reveille vanaf molen De Hoop en de aubade op De Markt. Doordat er problemen waren met het helium voor de ballonnen, was de organisatie helaas genoodzaakt de ballonnenwedstrijd te verplaatsen tot na de versierde fietsenwedstrijd.

Er kwamen 23 kinderen hun prachtig versierde fiets laten zien. Hierna konden de ballonnen de lucht in, maar helaas brak er op dat moment een enorme hoosbui los. De ballonnen gingen daardoor bijna niet de lucht in. Nu maar afwachten of er nog kaartjes retour zullen komen. Gelukkig brak even later toch de zon weer door en de rest van de dag bleef deze dan ook uitbundig schijnen. Dit jaar was er voor het eerst een vrijmarkt op de Oesterputten. Als proef hadden waren er nu ook enkele tenten geplaatst, waardoor er voor 10 personen een overdekt plaatsje beschikbaar hadden. Het Oranjefeest in de middag was zeer geslaagd.

De springkussens, pony’s en de vrijmarkt werden druk bezocht. De frietkar, horeca en de muziek zorgden voor een gezellige sfeer. Het Oranjefeest nieuwe stijl is dan ook zeker voor herhaling en uitbreiding vatbaar. De wipe-out balls waren ook zeer populair onder de kinderen. Helaas was er voor de wedstrijd op dit obstakel minder belangstelling.
Ook de puzzeltocht en de viswedstrijd stonden dit jaar weer op het programma.

De uitslag van de versierde fietsen:
1e prijs: Sara Kousemaker 5 jaar
2e prijs: Rosalyn Burger 8 jaar
3e prijs: Julia van Treijen 5 jaar

Uitslag van de puzzeltocht:
1e prijs: Hannah Quist met 1 fout
2e prijs: Fam. Quist met 2 fouten
3e prijs: Jos Kodde met 3 fouten

Uitslag van de viswedstrijd, georganiseerd door De Pieterman:
26 deelnemers

Grootste vis:
Dorina Rosta – Karper van 49 cm

t/m 12 jaar:
1e prijs: Luc Knulst
2e prijs: Dorina Rosta
3e prijs: Geert Borsboom

t/m 16 jaar:
1e prijs: Sidney de Jonge
2e prijs: Herman Akershoek
3e prijs: Marco Kloet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 2 =