Home Nieuws Koningsdag Tholen

Koningsdag Tholen

766
0

Nog een kleine drie weken en het is Koningsdag. Helaas zijn er geen mogelijkheden om evenementen te organiseren. Tholen STAD heeft daarom besloten om enkele activiteiten online te organiseren.

Alle leerlingen van de Thoolse basisscholen krijgen via school een folder met de activiteiten, die op Koningsdag plaats kunnen vinden. Hierop staan ook wat suggesties om alleen of samen met je vriendjes en/of ouders te doen.

Met trots wil de stichting STAD melden dat er een heuse Oranje/Berenjacht wordt gehouden in Tholen.
Vorig jaar, net na de eerste Coronaperikelen, was er een berenjacht in Nederland. Iedereen die dit wilde kon een beer voor het raam plaatsen en kinderen konden deze opsporen en ”verzamelen”. Dit bleek een schot in de roos, vele kinderen vonden dit geweldig. Nu hebben wij van de STAD het initiatief genomen om een Oranjejacht te houden.

Mensen in Tholen worden opgeroepen om in de periode van 26 april t/m 7 mei een oranje artikel voor het raam te plaatsen. Dat mag een beer zijn of iets anders, een oranje creatieve uiting vinden wij natuurlijk helemaal geweldig!
Inmiddels zijn de eerste reacties al binnen en lijkt het een leuke activiteit te gaan worden voor de Koningsdag maar ook voor de dagen van de Meivakantie!

–> Aanmelden met alleen de straatnaam kan op info@stichtingstadtholen.nl
Wij kunnen dan via Facebook een lijst met straten melden, waar zeker iets te vinden is van de Oranjejacht.

Daarnaast worden de kinderen uitgenodigd om hun fiets te versieren en daar een foto van te sturen naar info@stichtingstadtholen.nl of te plaatsen op onze Facebookpagina.

Uiteraard is er ’s ochtends weer de Reveille die verzorgd wordt door de muzikanten van Concordia. In tegenstelling tot andere jaren wordt deze reveille niet geblazen vanaf de molen in het Bosje, maar vanaf het nieuwe gebouw de Kruittoren. De eigenaren van het Torentje waren meteen enthousiast voor dit idee en stelden de toren voor deze activiteit ter beschikking.

Tot slot is er nog een activiteit op Koningsdag voor het hele gezin.

Er wordt een letterpuzzeltocht uitgezet in de binnenstad en rond het Terreplein. In de etalages/ramen worden grote letters geplakt. En als je de letters verzameld hebt kun je hiermee een zin vormen. Deze Koningsdagzin kun je inzenden naar ons emailadres info@stichtingstadtholen.nl. Uit de inzendingen worden de prijswinnaars getrokken.
Voor de meest creatieve inzending is ook nog een originaliteitsprijs !! Dus maak een mooie tekening, filmpje, foto, knutselwerk oid. En zend het naar Stichting STAD.

Wij hopen dat we op deze manier toch nog wat leuke activiteiten voor de Thoolse kids hebben georganiseerd.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

veertien − drie =