Home Nieuws Koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte in online ceremonie Four Freedoms Awards

Koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte in online ceremonie Four Freedoms Awards

555
0

Koning Willem-Alexander spreekt op 31 maart 2021 tijdens de online Four Freedoms Awards ceremonie. Vanuit Middelburg krijgen enkele bijzondere vrijheidsstrijders een Four Freedoms Award, omdat zij zich met grote toewijding inzetten voor de vier vrijheden van Franklin Delano Roosevelt. Om 13:00 uur is deze vooraf opgenomen ceremonie online te bekijken via fourfreedoms.nl.

De presenters
Het is traditie dat de awards tijdens de ceremonie aan de laureaten worden overhandigd door een in Nederland bekend persoon. Deze presenters zijn meestal op een speciale wijze betrokken met het werk van de laureaat of de betreffende vrijheid. Omdat het dit jaar niet mogelijk is de medailles fysiek uit te reiken, zullen de vijf presenters tijdens de vooraf opgenomen ceremonie het belang van het werk van de laureaat onderschrijven in een beknopte speech.

Dit jaar zijn de presenters: demissionair minister-president Mark Rutte (Internationale Four Freedoms Award, voor de Verenigde Naties), Guus Hiddink (Vrijwaring van Gebrek, voor wereldverbeteraar Sander de Kramer), Simone Weimans (Vrijheid van Meningsuiting, voor journalist Maria Ressa), Mark Woerde (Vrijheid van Godsdienst, voor Religions for Peace International) en Hadewych Minis (Vrijwaring van Vrees, voor burgemeester van Palermo Leoluca Orlando).

Videoboodschap van Koning Willem-Alexander
Het Koningshuis is al sinds de eerste uitreiking in 1982 betrokken bij de Four Freedoms. Prinses Juliana ontving in dat jaar de eerste International Four Freedoms Award. Sindsdien is het Koningshuis altijd vertegenwoordigd geweest bij uitreikingen. Eerdere laureaten waren onder anderen Angela Merkel, Malala Yousafzai, Nelson Mandela, Desmond Tutu en Artsen zonder Grenzen.

Jongeren
Vier Nederlandse jongeren gaan, na afloop van de uitzending van de officiële ceremonie, om 14:00 uur tijdens de Four Freedoms Meet-up live in gesprek met deze laureaten. Iedereen die online de presentatie volgt op www.FourFreedoms.nl kan live vragen stellen via de chatroom. De jongeren zijn: studente aan University College Roosevelt Demi de Randamie (21), Zeeuwse zangeres en rechtenstudente Isabel Provoost (21), rapper Cycz (Bram Mvambanu, 27) en de uit Amsterdam afkomstige Just Pallandt (17).

De Meet-up vindt dit jaar voor het eerst plaats en is ontwikkeld door de Roosevelt Foundation en Stichting Vrijheidscolleges. Samen inspireren zij jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × twee =