Home Nieuws Klucht “Gevaarlijk Dubbelspel”

Klucht “Gevaarlijk Dubbelspel”

879
0

Op zaterdag 26 januari bracht toneelvereniging de Rederijkers het klucht “Gevaarlijk Dubbelspel” ten tonele in de Vossenkuil in Oud Vossemeer. Het klucht bestond uit drie bedrijven.

De zaal was tijdens de voorstelling goed gevuld.
Met dank aan fotograaf Rien Burgers voor de fotoreportage.

Onder de fotoreportage vind u een korte beschrijving van het klucht.

“Gevaarlijk Dubbelspel”
Herbert Klinknagel, directeur van een exclusieve kraamkliniek, leeft al zo’n twee jaar samen met zijn jonge vriendin Charlotte.
Deze neemt het met de trouw niet zo nauw en bedriegt hem aan de lopende band. Haar poging een verzekeringsagent te verleiden wordt ontdekt door haar hatende hoofdzuster, die dat uiteraard aan de door haar aanbeden dokter verteld. Met enige moeite lukt het Charlotte de dokter van haar “onschuld” te overtuigen.

Tot grote ergernis van Herbert heeft zijn praktisch altijd drinken tweelingbroer Hendrik in huis gehaald. Herbert krijgt bezoek van een excentrieke miljonair, die de nieuwe eigenaar van de kliniek blijkt te zijn. Ze stelt 5 ton voor ’t restaureren van de kliniek ter beschikking. Een insluipster, op zoek naar eten, komt ’t een en ander over onze mannen verslindster aan de weet. Hendrik biedt haar een paar dagen onderdak aan.

Als Herbert naar een congres gaat, begint het dubbelspel pas goed. Hendrik speelt daarbij de hoofdrol.
Lotje, de insluipster, dwingt Hendrik om de (dubbel) rol van Herbert te spelen. Zo willen zij die vijf ton, die voor de restauratie bedoeld is, voor zichzelf reserveren.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

20 − vijftien =