Home Nieuws Kerstconcert in Oude Stadhuis Tholen

Kerstconcert in Oude Stadhuis Tholen

369
0


Het Avondconcert van zaterdagavond 16 december in het Gotische Oude Stadhuis van Tholen zal in het teken staan van het Kerstverhaal. De Stichting Anthonie Keldermans Concerten heeft hiervoor het in oude muziek gespecialiseerde ensemble “La Primavera” uitgenodigd.

De naam (Primavera is Spaans/Italiaans en Portugees voor lente) verwijst naar het muzikale voorjaar wat in de late renaissance ontsprong en tot bloei kwam in de barok. Centraal staan programma’s die vol passie en vreugde en op een toegankelijke manier aan het publiek worden gebracht.
Dit interessante ensemble bestaat uit:
Anabela Marcos – sopraan
Noyuri Hazama – viool
Regina Albanez – Theorbe, barokgitaar
Maaike Boekholt – viola da gamba

In het programma “Concerto di Natale”, samengesteld uit Italiaanse en Spaanse vocale en instrumentale muziek uit de zeventiende eeuw, staat Maria centraal. Niet alleen de spirituele maar ook de menselijke kant van de moeder van het kindje Jezus zal te horen zijn, zoals in “Hor ch’e tempo di dormire”, van Merula of in de ontroerende berceuse “Figlio dormi” van Kapsberger. Om het kindje in slaap te brengen, zingen in “Cantendos Jilgerillos” van Escalada twee distelvinken als getuigen van alle mooie gevoelens en schoonheid die de kersttijd brengt.

In dit concert waarin feest en bezinning verinnerlijkt zijn verbonden, zijn verder werken van o.a. de componisten Monteverdi, Marini, Vitali, Duron en Hidalgo te horen.

Dit tot de verbeelding sprekende veelbelovende concert begint om 20.15 uur.
Reserveren: info@keldermansconcerten.nl
Info: www.keldermansconcerten.nl

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in