Home Nieuws Kees van Dis en de @HOC-Singers openen serie Zomerconcerten Tholen 2019

Kees van Dis en de @HOC-Singers openen serie Zomerconcerten Tholen 2019

849
0

De bekende Tholenaar Kees van Dis treedt zaterdag 25 mei op bij het officiële openingsconcert van de serie Zomerconcerten 2019.
Kees heeft inmiddels een imposante carrière als zanger en hij zal diverse liederen en songs uit zijn repertoire uitvoeren. Hij wordt daarbij op orgel en piano begeleid door de eveneens bekende Tholenaren Edu de Goffau en Tom van Gurp. Kees van Dis zingt in afwisseling met de Zeeuwse groep de @HOC-Singers.

Deze groep is in 2010 begonnen als gelegenheidsensemble van kinderen van leden van Kamerkoor Musica Cordis uit Goes en bestaat uit 13 zangers en zangeressen tussen 25 en 35 jaar. De @HOC-Singers zingen een programma rond het thema ‘de roos’ met folksongs tot close harmony, van bewerkte popliedjes tot klassiek.

De zevende jaargang van de serie Zomerconcerten Tholen heeft met dit dubbeloptreden een bijzondere en kwalitatief hoogwaardige start. De serie krijgt een vervolg met nog 19 zaterdagmiddagen met allerlei soorten concerten door en voor amateurmusici uit Tholen en omgeving. Van solisten tot koor, van blazers tot strijkers, religieuze muziek, moderne muziek, lichte muziek en klassiek, bijna alles komt aan bod. De Stichting Zomerconcerten Tholen probeert hiermee een stimulans te zijn voor de (amateur-)muziek beoefening in onze regio.

Het openingsconcert van Kees van Dis en de @Hoc-Singers belooft een feestelijk evenement te worden en vindt plaats op zaterdag 25 mei vanaf 14.30 uur in de Koorkerk van de Nederlands Hervormde Kerk aan de Markt in Tholen.

De deuren openen vanaf 14.00 uur en de toegang is gratis.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

8 + 4 =