Jubileum Juf José

Juf José de Klerk vierde op dinsdag 13 juni 2017 haar 25 jarig jubileum als leerkracht van de groepen 1 en 2 van de Juliana van Stolbergschool te Sint-Maartensdijk.

Juf José is volgens haar collega’s een echte kleuterjuf en het boegbeeld van groep 1 en 2. Daarnaast wordt zij door hen omschreven als bescheiden en een juf die nog nooit wegens ziekte heeft verzuimd.

De leerlingen van de Juliana van Stolbergschool zijn vooral in wit met blauwe streepjes gekleed aangezien het feest voor Juf José in het teken staat van de Waddeneilanden. Het feest heeft daarmee dus een maritiem tintje gekregen. De Waddeneilanden zijn namelijk de favoriete vakantiebestemming van juf José. Daar geniet zij van de natuur en van fietsen en wandelen.

Het feest begint op school aan de Oosterscheldestraat waar een gemotoriseerde sloep voor de deur staat geparkeerd met een auto ervoor. Met de boot voorop gaan de leerlingen, leerkrachten en andere belangstellenden in een stoet op weg naar het huis van Juf José om haar op te halen voor het feest op school.
Op school wordt na een ontvangst via een erehaag van leerlingen, in een gezellig samenzijn met alle groepen, aandacht besteed aan Juf José. De leerlingen zingen haar uit volle borst toe en vragen haar toch maar wat langer als juf op school te blijven. De leerlingen hebben bovendien allerlei EHBO-opdrachtjes voor Juf José verzonnen omdat zij de beste hulpverlener is van school.

Na zo’n lange tijd verbonden te zijn aan de Juliana van Stolbergschool heeft Juf José veel kinderen zien komen en gaan en is zij in enkele gevallen zelfs bezig aan de 2e generatie kinderen in de groepen 1 en 2.

Proficiat Juf José namens collega’s, leerlingen, ouders en natuurlijk Omroep Tholen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − zeven =