Jos Hommel uit Oud-Vossemeer verkozen tot Gouden Buur 2017

De 68-jarige Jos Hommel is verkozen tot Gouden Buur 2017 van de provincie Zeeland. Buurtapp Nextdoor ontving honderden nominaties voor de prijs in aanloop naar Nationale Burendag a.s. zaterdag 23 september.

Regelmatig worden ze voor lief genomen: die ene buurman of buurvrouw die je altijd om hulp kunt vragen. Die zich op een bijzondere manier inzet voor de buurt en waarvan iedereen zijn of haar naam kent. Deze buurtbewoner zet Nextdoor, de buurtapp waar de helft van alle Nederlandse buurten op actief is, in het zonnetje met de Gouden Buur Awards. In Zeeland blijkt deze onmisbare buur te wonen in het dorpscentrum van Oud-Vossemeer.

“Jos maakt niet alleen voor de straat het verschil maar voor de hele gemeenschap”, vertelt Tamar van de Paal, Country Manager Nextdoor Nederland. “Voor een dorp is het belangrijk om zo’n betrokken bewoner als Jos Hommel, die zich inzet om de historische dorpselementen in eren te herstellen en veel sociale activiteiten voor bewoners organiseert, te hebben. Daarom verdient hij deze Gouden Buur Award.”

‘Jos probeert de glorie van ons dorp te herstellen’
“Altijd staat hij voor zijn buren klaar”, vertelt Josien Sparnaaij, die Jos nomineerde voor de Gouden Buur Award. “Wekelijks zet hij de vuilnisbak buiten van zijn oudere buurvrouw, hij spaart oud-ijzer op om van de opbrengsten nieuwe buurtactiviteiten te organiseren en hij is trainer bij de lokale judovereniging.” Voor Josien is het duidelijk: “Jos is een aanwinst voor de buurt. Ook stond hij direct voor mij klaar toen ik met spoed naar de huisarts moest. Ik had mijn duim doormidden gezaagd en hij was de eerste aan wie ik dacht om een lift te vragen.”

Daarnaast heeft Jos een belangrijke missie voor Oud-Vossemeer. “Hij probeert het dorp nieuw leven in te blazen en het historische karakter van Oud-Vossemeer te herstellen. Door zijn toedoen kwam de historische hoefstal, de travalje, terug. Nu wil hij de waterpomp weer in het straatbeeld terugkrijgen. Hij wil de historie van ons dorp weer doen herleven. Toen ik over de Gouden Buur Award hoorde moest ik direct aan hem denken”, vertelt Sparnaaij.

In elke provincie van Nederland is één Gouden Buur verkozen. Voor sommige winnaars is de award nog een verrassing. Het overzicht met de verhalen van alle Gouden Buren staat daarom vanaf dinsdag 26 september op: https://blog.nextdoor.nl/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 1 =