Jong Zeeuws talent exposeert in Kunstkamer Holland Huis

De 15-jarige Mathijs Heijboer stelt vanaf 13 mei verbluffend mooie natuurfoto’s tentoon in de Kunstkamer te Scherpenisse.

Matthijs komt uit s’-Gravenpolder en is dol op fotografie. Hij is vaak op zoek naar de allermooiste locaties om foto’s te maken van o.a. landschappen, fauna en close-ups van natuurlijke scènes. Die foto’s deelt hij vervolgens via zijn website en sociale media met als doel iedereen van dit natuurschoon mee te laten genieten. Hij heeft zichzelf leren fotograferen door veelvuldig te oefenen en experimenteren.Daarnaast verdiept hij zich in informatie over (natuur)fotografie en laat hij zich inspireren door het werk van andere (natuur)fotografen.

Wat het fotograferen van fauna betreft, is zijn hobby een oefening in geduld. Hij heeft geleerd rustig te blijven en zijn onderwerp voorzichtig te benaderen. Vaak zit hij op een beschutte plaats lang te wachten tot het moment dat de ultieme foto gemaakt kan worden. Dat vraagt enorm veel doorzettingsvermogen, maar de indrukwekkende resultaten motiveren hem om door te gaan. In de tentoonstelling zullen vooral Zeeuwse landschappen en een aantal vogel en macrofoto’s te zien zijn.

De expositie zal op zaterdagmiddag 13 mei om 15 uur, in het bijzijn van Matthijs, door burgemeester G.J. van de Velde – de Wilde officieel worden geopend en is vrij toegankelijk.
De tentoonstelling loopt vervolgens tot en met 30 juni en is op zaterdagmiddagen tussen 13 en 17 uur geopend.

Ook bent u doordeweeks van harte welkom om een kijkje te komen nemen zodra de Kunstkamer vlaggen buiten hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − acht =