Home Nieuws Jeugdvereniging Ichtus beloond met Wecycle sponsor cheque

Jeugdvereniging Ichtus beloond met Wecycle sponsor cheque

855
0

Iedereen Recyclet! Jeugdvereniging Ichtus van de Hervormde gemeente in Sint-Annaland heeft veel inwoners uit het dorp aan het recyclen gekregen. Zij worden door Wecycle voor hun inzet beloond met een sponsor cheque van
€ 1000,-. Met hun initiatief hebben ze in een korte periode meerdere containers vol e-waste naar de milieu straat gebracht. De campagne ‘Iedereen recyclet’ roept iedereen op om het voorbeeld van Jeugdvereniging Ichtus te volgen.

E-waste
Er zijn steeds meer nieuwe elektrische apparaten voor allerlei handige zaken. Daarnaast worden de apparaten ook sneller vervangen omdat ze niet meer up-to-date zijn. De technologie gaat snel, maar de oude spullen worden nog niet allemaal ingeleverd voor hergebruik. Zo wordt de afvalberg groter en stijgen de afvalverwerkingskosten.

Extra aandacht inzameling
Om aandacht te vragen voor de inzameling van E-waste heeft Wecycle een wedstrijd uitgeschreven onder verenigingen. Jeugdvereniging Ichtus uit Sint Annaland deed mee aan deze wedstrijd en valt in de prijzen. Wethouder Jan Harmsen bezoekt de vereniging vrijdag 20 september om de cheque te overhandigen en de jeugdleden uit te dagen om dit initiatief verder vorm te geven.

Zeeuwse scholenrace
Basisscholen in gemeente Tholen kunnen dit schooljaar meedoen aan de E-waste Race van Zeeland. De Zeeuwse race start deze maand in Zeeuws-Vlaanderen. In maart en april 2020 is de race op de Bevelanden en in de gemeente Tholen. Door mee te doen aan de E-waste Race leren de leerlingen op een actieve manier over het recyclen van elektronische apparaten en wat voor effect dit heeft op mens en milieu. Deelnemers maken bovendien kans op een schoolreisje! De eerste tien scholen die zich aanmelden, mogen meedoen met maximaal 40 leerlingen. Aanmelden kan via een e-mail naar manon@ewasterace.nl.

Heel Holland Recyclet
In oktober start de campagne Heel Holland Recyclet: http://heelhollandrecyclet.nl/.In Nederland is vorig jaar zo’n 166 miljoen kilo apparaten en lampen gerecycled en dit kan nog veel hoger worden. Het afval is nu ‘onzichtbaar’, omdat het bij mensen verstopt ligt in lades, kasten en dozen. Daarnaast worden oude elektronische apparaten geregeld aan de straat gezet of in een vuilcontainer gestopt, wat niet bijdraagt aan het recycleproces. Meedoen is heel makkelijk: gooi apparaten en lampen nooit weg, maar lever ze in. Als ze nog goed werken kan dat bij de kringloop, ‘Loods 3’, van het Leger des Heils of anders bij de milieu straat van de ZRD in Sint-.Maartensdijk of bij de plaatselijke elektronicazaken.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in