Home Advertentie Je personeel tevreden houden in deze vreemde tijden

Je personeel tevreden houden in deze vreemde tijden

775
0

Inmiddels is het thuiswerken niet meer weg te denken, maar hoe zorg je ervoor dat je dit zo optimaal mogelijk maakt voor je werknemers of collega’s? SKEPP legt je uit hoe een ergonomische thuiswerkplek eruit ziet en hoe je de interne communicatie goed kunt houden. De belangrijkste tips vindt in dit artikel, dus kijk wat jij kunt doen!

  1. Het begint bij een ergonomische thuiswerkplek

Hopelijk werkt je personeel inmiddels niet meer aan de keukentafel, maar hebben ze een echte thuiswerkplek gecreëerd. Een thuiswerkplek begint met het kiezen van een specifieke ruimte om in te werken. Daarna kun je deze ruimte gaan inrichten met ergonomische kantoormeubelen. Dit bestaat simpelweg uit een ergonomische bureaustoel met een bijpassend bureau, eventueel in hoogte verstelbaar. Zorg dat je werknemers hierover beschikken en dus op een prettige, verantwoorde plek kunnen werken.

  1. Zorg voor een goede interne communicatie

Door het thuiswerken valt dat praatje bij de koffiemachine weg en de korte lijntjes op de werkvloer. Echter kunnen deze momenten ook vervangen worden door een online omgeving. Zorg voor dagelijks contact tussen directe collega’s en probeer de lijntjes kort te houden. Daarnaast is informeel contact ook belangrijk, dus check regelmatig hoe het met je collega’s gaat en organiseer bijvoorbeeld een online pubquiz voor de vrijdagmiddagborrel!

Laat je werknemers vertrouwd voelen met thuiswerken

Uiteindelijk draait het erom dat je collega’s zich vertrouwd gaan voelen met het thuiswerken. De essentiële onderdelen hiervoor zijn dus een goede thuiswerkplek met geschikt kantoormeubilair en genoeg interne communicatie, waarbij iedereen een beetje extra op elkaar let. Dus hoe ziet de thuiswerkplek van jou personeel eruit of hoe vaak spreek jij je collega’s tegenwoordig? Kijk waar je kunt verbeteren en vraag regelmatig naar de tevredenheid van je personeel. Zo kun je het thuiswerken zo prettig mogelijk maken voor iedereen!

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twaalf − vijf =