Is het nog wel veilig op het Schelde-Rijnkanaal?

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseerde de VVD afdeling Scheldebrug – waaronder de lokale afdelingen van Steenbergen, Bergen op Zoom en Tholen vallen – op donderdag 18 januari een themabijeenkomst, waarbij de vraag ‘of het Schelde-Rijnkanaal nog wel veilig is centraal stond’.

Tijdens deze zeer goed bezochte bijeenkomst in gemeenschapscentrum De Meulvliet in Tholen hebben vijf gastsprekers hun visie over deze vraag uiteen gezet. Eén van de sprekers was Lissette Booij, zij is communicatieadviseur met de specialisatie Binnenvaart en Logistiek en daarnaast Nautisch adviseur bij Zeeland Seaports. Verder sprak Sal Cracau. Hij is directeur bij de Gemeenschappelijk Meldkamer Zeeland en programmamanager Maritieme Veiligheid en Waterveiligheid, tevens lid van de Veiligheidsdirectie van regio Zeeland. Verder kwamen nog Peter Dellebeke van Rijkswaterstaat, Mathieu de Smit en Eric Lems van de Veiligheidsregio aan bod. Op deze werd ook bekend gemaakt dat er naaste de huidige reddingsboot de Furry een extra snelle reddingsboot wordt gestationeerd in de haven van Tholen.

De aanwezigen konden na afloop van de presentatie hun vragen over dit onderwerp aan de diverse gastsprekers stellen.
Onder de aanwezigen waren ook Ger v.d. Velde, burgemeester van Tholen, wethouder Frank Hommel en Bert van Beveren, Districtshoofd van Rijkswaterstaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 1 =