Een bewoner van de Molenweg in Oud-Vossemeer roept de hulp in van de gemeenteraad. Hij stelt dat de gemeente negen jaar geleden buiten hem om de bestemming van zijn woning heeft veranderd in die van bedrijfsgebouw. Daardoor lijdt hij financiële schade, zo schrijft de Vosmeersenaar in een brief aan de raad.

De man wilde enkele jaren geleden zijn hypotheek oversluiten, omdat hij daarmee maandelijks bijna zeshonderd euro rentevoordeel kon behalen. De ingehuurde taxateur vertelde hem dat er sinds 2013 geen woonbestemming meer op zijn bungalow zat. Een nieuwe en goedkopere hypotheek zat er daardoor niet in.

Volgens de brievenschrijver zou een ambtenaar hebben gezegd dat hij mee kan liften op een nieuw bestemmingsplan dat nodig is voor ontwikkelingen aan de overkant van de Molenweg. Daar moeten onder meer een kerk en zorgwoningen komen. Maar aan het meeliften zijn kosten en flinke financiële risico’s verbonden. Hij vraagt de raad om “bijsturing” zodat hij zijn woonbestemming weer kosteloos kan terugkrijgen.

‘Ik verkeer in verwarring’, zo reageert wethouder Hoek. ‘Met mijnheer is verschillende keren gesproken en ik kan gewoon met tekeningen aantonen dat er altijd een bedrijfsbestemming op die woning heeft gezeten. Die tekeningen gaan terug tot 1985. Maar goed, het staat hem natuurlijk vrij om brieven te schrijven aan de raad.’

De fractie van de VVD heeft naar aanleiding van de kwestie vragen gesteld aan het college.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in