Home Nieuws Inzet Transformatiefonds Zeeland

Inzet Transformatiefonds Zeeland

852
0

De Zeeuwse gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor het leveren van jeugdhulp in Zeeland. De decentralisaties hebben als doelstelling “de jeugdhulp dichter naar de leefwereld van het kind en het gezin te brengen”. Hiervoor is het Transformatiefonds beschikbaar gesteld aan de 42 jeugdregio’s.

Ook Zeeland heeft dit fonds ontvangen. Het fonds is bedoeld om innovatieve plannen een incidentele ondersteuning te geven. Het fonds is bedoeld voor de Zeeuwse jeugdregio en niet voor lokale of sub-regionale initiatieven.

De noodzaak voor anders werken is groot. De laatste jaren stijgt het aantal hulptrajecten in de gespecialiseerde jeugdhulp. Om deze tendens te keren is voor een periode van drie jaar (2018-2020) het transformatiefonds beschikbaar gesteld. Professionele organisaties, maar ook andere initiatieven, betrokken bij de brede zorg om jeugd, kunnen innovatievoorstellen indienen.

Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Olga Idema, programmamanager jeugd Zeeland, via oidema@borsele.nl of 06-31941131

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

17 − 13 =