Inzameldagen afval en grondstoffen rondom de feestdagen

Rondom de feestdagen is voor een aantal kernen een inhaaldag gepland voor de inzameling van afval en grondstoffen. Deze zijn ook terug te vinden in de online afvalkalender en de ZRD-app.

  • Buitengebied oostelijk deel: GFT wordt i.v.m. Eerste Kerstdag op zaterdag 19 december opgehaald.
  • Sint Philipsland, Anna Jacobapolder en Stavenisse: GFT wordt i.v.m. Nieuwjaarsdag op zaterdag 2 januari opgehaald.

Milieustraat

  • Op donderdag 24 december en donderdag 31 december is de milieustraat geopend tot 15.00 uur.
  • Op vrijdag 25 december (Eerste Kerstdag), zaterdag 26 december (Tweede Kerstdag) en op vrijdag 1 januari (Nieuwjaarsdag) is de milieustraat gesloten.

De overige dagen in de kerstvakantie (ma t/m za) gelden de reguliere openingstijden. Het kan erg druk zijn. Houd er rekening mee dat er langere wachttijden zijn. Het advies is afval vooraf zo goed mogelijk te scheiden en als het mogelijk is alleen te komen.

Afvalkalender
Inwoners kunnen hun gepersonaliseerde afvalkalender 2021 online bekijken via www.zrd.nl of via de Afvalkalender-app van de ZRD. De gratis app is beschikbaar in de Playstore (Android) en de App store (IOS) en te vinden onder de naam ‘ZRD’. Let op voor iedereen die met weken rekent: Omdat 2020 53 weken heeft, worden containers die in 2020 in de even weken werden geleegd, in 2021 in de oneven weken geleegd en vice versa.

Gedrukt exemplaar aanvragen
Inwoners die geen toegang hebben tot internet of geen smartphone hebben, kunnen telefonisch een gepersonaliseerd gedrukt exemplaar aanvragen bij de ZRD via tel. 0900 – 44 33 333. Deze wordt dan gratis thuisgestuurd.
Kijk voor meer informatie op www.zrd.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =