Home Nieuws Inwoners gemeente Tholen vanaf 2025 twee minuten langer onderweg naar huisartsenpost

Inwoners gemeente Tholen vanaf 2025 twee minuten langer onderweg naar huisartsenpost

966
1

De verplaatsing van de huisartsenpost van Bergen op Zoom naar Roosendaal heeft nauwelijks gevolgen voor de inwoners van Tholen. Volgens minister Tamara van Ark (Medische Zorg) wordt de reistijd voor hen twee minuten langer.

Het Zeeuwse Kamerlid Joba van den Berg (CDA) vreest dat Tholenaren in de toekomst ’s avonds en in het weekend te lang onderweg zijn naar de huisartsenpost en heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan minister Tamar van Ark. Volgens Van Ark blijkt uit een ‘bereikbaarheidsanalyse’ van het RIVM, dat 97,8 procent van de inwoners op Tholen en in West-Brabant de nieuwe post binnen een half uur kan bereiken. De norm is dat dat minimaal 90 procent moet zijn.

De nieuwe situatie speelt overigens pas vanaf 2025, wanneer naar verwachting het nieuwe ziekenhuis in Roosendaal geopend wordt en  Bravis in Bergen op Zoom zal worden gesloten. Stichting Huisartsenposten West-Brabant wil echter ook de huisartsenpost naar Roosendaal verhuizen.

Overleg met inwoners
Van Ark vindt dat er pas een definitief besluit mag vallen als er overleg is gepleegd met alle belanghebbenden. Daaronder vallen ook de inwoners in het gebied. Die gesprekken zouden afgelopen zomer plaatsvinden, maar moesten vanwege de coronapandemie worden uitgesteld. Het is de bedoeling dat, als het weer mogelijk is, het overleg alsnog plaatsvindt.

1 reactie

  1. Hoe dikwijls komt men bij een huisartsenpost? Belangrijker is voldoende aanwezigheid van ambulances binnen onze gemeente Tholen. Straks moeten we afslag Woudse Plantage hebben omdat daar een extra weg voor wordt aangelegd. Nu moet je helemaal een deel door Bergen op Zoom.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in