Donderdag 12 augustus heeft de rechtbank in Middelburg de 37-jarige B.vd.H. uit Sint-Annaland een gevangenisstraf opgelegd van 30 maanden voor de verkrachtingen van een kwetsbaar meisje van 13 jaar. Naast de gevangenisstraf legde de rechtbank een geldstraf van ruim 12,5 duizend euro op.

De oorspronkelijke eis was 30 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De in Kruiningen wonende Van der H. heeft het in 2017 13 jarige meisje zeker 30 keer verkracht. Zij had de nodige problemen, hij bood een luisterend oor en werd haar steun en toeverlaat. Het meisje kwam graag bij zijn gezin omdat zij ook oppas was voor zijn kinderen. Na afloop van het oppassen bracht hij haar thuis, maakte nog een praatje en ging daarna te ver door haar te kussen. Het kusje werd een tongzoen en zij gaf duidelijk aan ’tot hier en niet verder’!

In mei 2017 ging de twintig jaar oudere Van der H. een stap verder toen zijn vrouw enkele dagen weg was en – toen hij haar liggend op het bed van één van zijn kinderen betastte – moest zij hem bevredigen. Met zinnen als ‘je doet me toch wel een plezier? Ik heb al zoveel voor jou gedaan’ werd ze psychisch onder druk gezet.
Later hadden zij – onder psychische dwang – zeker dertig keer seksuele gemeenschap. In zijn bestelbus, in de schuur, in een loods en bij hem thuis als zijn vrouw weg was. Uiteindelijk kwam het via haar schooldirecteur uit en deed zij eind 2020 aangifte.

De reclassering rapporteerde dat Van der H. zich drukker over zijn overspel maakte dan het hebben van seks met een minderjarig meisje en zag hij zichzelf als slachtoffer. Hij zag zich dan ook genoodzaakt te verhuizen.
Tijdens de behandeling van deze zaak twee weken geleden in de rechtbank zei Van der H. te vrezen voor een gevangenisstraf, omdat hij dan waarschijnlijk zijn huis zou moeten verkopen en hij zijn werk zou moeten opgeven.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in