Home Nieuws Inval en onderzoek bij meerdere woningen in Sint Philipsland

Inval en onderzoek bij meerdere woningen in Sint Philipsland

1472
0

De politie is donderdagmorgen 7 juli 2022 een pand in het buitengebied van Sint Philipsland, aan de Oostdijk, binnengevallen. Rechercheurs zijn bezig met onderzoek op het terrein en in de panden op het terrein. Ook aan de Campweg en het Esdoornhof zijn invallen geweest. Op een later moment zal de politie met meer informatie naar buiten komen.

De inval aan de Oostdijk heeft plaatsgevonden bij een pand wat te linken is aan de Vereniging Maerloo. Maerloo is een vereniging waar meerdere stichtingen onder vallen. Die houden zich bezig met het bestrijden van de handel in en misbruik van arme kinderen in ontwikkelingslanden. Eerder dit jaar beschuldigde de stichting de Gemeente Tholen van corruptie.

De politie laat weten op locatie op zoek te zijn geweest naar datadragers. “We hebben doorzoekingen gedaan op vier plaatsen op Tholen. Daarbij is ook de financiële recherche betrokken. Het gaat om één onderzoek met meerdere adressen.” De politie denk dat wellicht pas na het weekend meer bekend gemaakt kan worden op de aanleidingen voor de doorzoekingen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in