Home Nieuws Ingekomen schriftelijke vragen fractie SGP inzake de Thoolse bruggen

Ingekomen schriftelijke vragen fractie SGP inzake de Thoolse bruggen

367
0

De afgelopen tijd is de Thoolse brug afgesloten geweest om de voegovergangen te vervangen. De communicatie hierover heeft geleid tot een extra raadsvergadering vanwege slechte communicatie. Bij de aankomende afsluitingen lijkt een herhaling plaatst te vinden, en dat willen we graag voorkomen. We zijn voor zo min mogelijk hinder voor de gebruiker. Daarnaast willen we een duidelijk beeld voor de toekomst van onze bruggen, samen met RWS.

De fractie van de SGP stelde de volgende vragen aan het college:

 1. Bij een controle is onlangs gebleken dat de vangrail verouderd is. Waarom gaat Rijkswaterstaat hier niet beter mee om, was dit bij de laatste controle van de wegovergangen nog niet het geval? Nu wordt de snelheid verlaagt, en op een later tijdstip de vangrail vervangen. Had dit niet tegelijk met de overgangen uitgevoerd
  kunnen worden?
 2. Hoeveel extra werk kost het om een vervangende rail aan te brengen, en is het niet sneller en efficiënter om in 1 keer de vangrail te vervangen?
 3. Hoe lang blijft de brug nu dicht/ beperkt open?
 4. Wat is de reden om te wachten met brugonderhoud? Dat wordt in Zeeland toch alleen maar meer in de toekomst? Wordt dit een 2e Haringvliet straks?
 5. Kan de wethouder Rijkswaterstaat erop wijzen dat wij als Tholen erg afhankelijk zijn van het goed functioneren van de bruggen, als onze grootste ontsluiting?
 6. De brug bij zou Oud-Vossemeer is ook versleten, daar mag nu geen zwaar verkeer meer over. Hoe kijkt de wethouder aan tegen het probleem met zwaar verkeer over de brug bij Vossemeer?
 7. Hoe gaat het eruit zien als al het zware verkeer over de Thoolse brug moet? Is bekend dat dan door de kern Oud-Vossemeer gereden moet worden?
  Zeker nu de rondweg nog niet compleet is, stellen wij voor dat dit zo kort mogelijk, dan wel helemaal niet mag gebeuren.
 8. Wanneer is het onderhoud van de brug bij Oud-Vossemeer gepland? Is het dan misschien slim om ook al naar de andere grote ontsluit-bruggen te gaan kijken of eventueel al onderhoud of vervanging nodig is?

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

negentien + 12 =