Informatieplicht energiebesparing bedrijven

Verbruikt je bedrijf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas of meer per jaar? Dan is er een informatieplicht om te melden welke energiebesparende maatregelen er zijn genomen. Dit moet je voor 1 juli 2019 rapporteren op het e-loket van RVO.

Deze nieuwe “informatieplicht energiebesparing” is geregeld in het Activiteitenbesluit Milieubeheer en geldt naast de bestaande energiebesparingsplicht. Met de informatieplicht willen het bedrijfsleven en de overheid energiebesparing versnellen. Zo krijgt ook de CO2-reductie in Nederland een impuls.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een stappenplan gemaakt waarmee je gemakkelijk ziet of je bedrijf een informatieplicht heeft. Om dit in te vullen, heb je de jaarlijkse verbruik van elektriciteit en aardgas nodig.

Per bedrijfstak heeft RVO een overzicht gemaakt van erkende maatregelen die je kunt nemen. Deze energiebesparende maatregelen verdien je binnen vijf jaar weer terug.

Bij het rapporteren van de genomen maatregelen heb je eHerkenning niveau 1 nodig. Hier zijn kosten aan verbonden die per leverancier verschillen. Houd rekening met een levertijd van minimaal 5 werkdagen.

Kijk hier voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − achttien =