Home Nieuws Huisartsen en medisch specialisten in Zeeland: het is veilig in de zorg!

Huisartsen en medisch specialisten in Zeeland: het is veilig in de zorg!

1129
0

‘Wacht niet met bellen naar je huisarts en zeg een afspraak met een medisch specialist niet af’. Dit is de boodschap die huisartsen en ziekenhuizen in Zeeland gezamenlijk uitdragen. Tijdens de intelligente lockdown in maart zagen veel huisartsen het aantal patiënten op het spreekuur teruglopen. Ook met ernstige klachten bleven mensen toen thuis. En soms werden afspraken in het ziekenhuis afgezegd. Dit kan vervelende gevolgen hebben, zoals een verontrustende diagnose of een langere weg naar eventueel herstel.

Iedereen welkom bij huisarts en specialist
Hoewel het beeld nu niet is dat heel veel mensen een bezoek aan de huisarts of specialist voor zich uitschuiven, hechten de (huis)artsen er belang aan te melden dat iedereen welkom is en dat het belangrijk is om bij klachten altijd contact op te nemen met de huisarts. Mensen hoeven niet bang te zijn om in contact te komen met een coronapatiënt. Huisartsen en specialisten houden de patiënten met corona-gerelateerde klachten en andere klachten gescheiden van elkaar.

Corona-maatregelen in huisartsenpraktijk en ziekenhuis
Patiënten kunnen er dus op vertrouwen dat het veilig is om naar de huisartsenpraktijk of het ziekenhuis te gaan. Huisartsen en specialisten doen er alles aan om de richtlijnen goed na te leven, zoals het garanderen van de 1,5 meter afstand en een mondkapjesplicht bij het betreden van de praktijk en in de wachtkamer. Aan patiënten wordt gevraagd geen deurknoppen en -klinken aan te raken en de handen te ontsmetten voordat de wachtkamer wordt betreden.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in