Home Nieuws Horeca vraagt aandacht voor de situatie waarin zij thans verkeert.

Horeca vraagt aandacht voor de situatie waarin zij thans verkeert.

57
0

Initiatiefnemer Andre van Ast van Café An de Sloove in Sint-Annaland vroeg samen met andere horecaondernemers uit Sint-Annaland en omliggende kernen aandacht voor het feit dat de horeca in een bijna uitzichtloze situatie verkeert. In schril contrast tot Blackfriday waar alle winkels gewoon open waren en dus omzet konden draaien, blijft het uitzicht voor de horeca nog steeds duister.

Ondanks een financiële opleving tijdens de zomer waarbij een kleine buffer opgebouwd kon worden, zijn de buffers na die periode nagenoeg weer verdwenen. Natuurlijk heeft de zogenaamde ‘droge’ horeca (hotels) wel mogelijkheden om gasten te ontvangen en hen van maaltijden te voorzien, maar daar staat tegenover dat er voor hotelgasten binnen de gemeente Tholen niet veel mogelijkheden zijn om zich te vermaken.

De vraag is dan ook “Op welke wijze kan de politiek nu iets betekenen voor de horeca? “Daarom vragen zij de gemeente om hulp. Door bijvoorbeeld vouchers te verstrekken die besteed kunnen worden bij de lokale horeca.
Het blijft spannend wat de persconferentie van dinsdag 8 december van het kabinet voor versoepelingen zal aankondigen.


Foto’s met dank aan: Rien Burgers

(red: helaas zijn er vanavond 8 december geen versoepelingen voor de horeca aangekondigd).

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

19 − dertien =