Home Nieuws Het was weer donderdag, dus het gesprek met de burgemeester

Het was weer donderdag, dus het gesprek met de burgemeester

749
0

Laban Hage sprak vandaag 29 april tijdens het programma “Tholen in het Nieuws” met burgemeester Marleen Sijbers. Het gesprek werd afgewisseld met fijne muziek.

Natuurlijk werd het gesprek gestart met de stand van zaken met betrekking tot de corona-pandemie.

Maandag 26 april werd door de burgemeester de enige Koninklijke onderscheiding uitgereikt ter gelegenheid van de verjaardag van de Koning. De burgemeester gaf nogmaals aan dat juist de inzet van vrijwilligers zo belangrijk is en dat het goed is om na te gaan of iemand misschien wel in aanmerking zou kunnen komen voor een onderscheiding.
Het was een feestelijke bijeenkomst met veel familie en vrienden en gelukkig kon het – met de nodige regels – gehouden worden in de raadszaal.

Er waren nog geen evenementen mogelijk tijdens deze Koningsdag, maar gelukkig waren er her en der kleine lokale activiteiten.

De 4 mei herdenking vindt ook dit jaar in een aangepaste vorm plaats. Omroep Tholen zend de toespraak van de burgemeester en de kranslegging uit tussen 19.30 en 19.55 uur zodat de Nationale Herdenking aansluitend gevolgd kan worden. Van zonsopgang tot zonsondergang mag er op 4 en 5 mei gevlagd worden. De burgemeester herhaalde de oproep aan alle blazers in Tholen om het Taptoe-signaal mee te blazen (weliswaar van huis uit). Uiteraard mogen particulieren gedurende de gehele dag op gepaste wijze bloemen neerleggen bij het monument.

Het gesprek van vanmiddag is hieronder nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 1 mei wordt de uitzending herhaald tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 13.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een × 3 =