Home Advertentie Het kiezen van een uitvaartverzekering

Het kiezen van een uitvaartverzekering

976
0

Een uitvaartverzekering, waar heb ik die eigenlijk voor nodig? Dit is een vraag waar veel Nederlanders mee zitten. Omdat deze verzekering niet verplicht is, sluit lang niet iedereen er eentje af. Toch is het wel degelijk handig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Waarom? Omdat jij op deze manier jouw uitvaart (gedeeltelijk) dekt. Op deze manier voorkom je dat jouw nabestaanden met een grote kostenpost blijven zitten nadat jij overlijdt. Zie je het belang van deze verzekering in? Dan wil je er mogelijk snel eentje afsluiten. Maar welke uitvaartverzekering kies je? Wij helpen je hieronder een beetje op weg.

Wat zijn de mogelijkheden?
Voordat je een uitvaartverzekering afsluit, moet je eerst weten wat de mogelijkheden zijn. In hoofdlijnen heb je keuze uit twee soorten uitvaartverzekeringen, namelijk een natura- en kapitaalverzekering. We zetten de twee verzekeringen hier in het kort op een rijtje:

– Kapitaal
Bij een kapitaal uitvaartverzekering kies je een bepaald bedrag dat jij wilt verzekeren voor jouw uitvaart. Je betaalt hier maandelijks premie voor. Het verzekerde bedrag wordt na jouw overlijden uitgekeerd aan nabestaanden. Het maakt in dat geval niet uit hoe lang je premie betaald hebt. Met dit geld kunnen jouw nabestaanden invulling geven aan jouw uitvaart.

– Natura
In tegenstelling tot de kapitaalverzekering krijg je bij de naturaverzekering geen geld uitgekeerd. Bij deze verzekering verzeker jij namelijk een dienstenpakket. Grote voordeel hiervan is dat jouw nabestaanden niet veel meer hoeven te regelen na jouw overlijden. Je hebt zaken als de kist en de uitvaartbegeleider immers al verzekerd voor overlijden. Naast de diensten krijgen nabestaanden soms nog wel een klein geldbedrag uitgekeerd om aanvullende zaken te regelen.

Verschillende verzekeraars en polissen
Heb je een keuze gemaakt tussen een natura- en kapitaaluitvaartverzekering? Dan ben je er nog niet. Nee, want je moet nu nog kiezen bij welke verzekeraar jij de verzekering afsluit. Denk niet dat een uitvaartverzekering bij iedere verzekeraar dezelfde invulling heeft, want dat is niet het geval. Om de keuze voor een verzekeraar te maken, raden wij je aan goed naar de polis te kijken. Dit kan pas nadat je hebt vastgesteld voor welk bedrag jij je wilt verzekeren. Kijk hierbij goed naar de premie die de verzekeraar hanteert voor jouw leeftijd.

Vergelijk uitvaartverzekeringen met elkaar
Doordat er talloze verzekeraars zijn, is het niet makkelijk om een uitvaartverzekering uit te zoeken. Om te voorkomen dat jij de verkeerde keuze maakt, raden wij je aan om de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Let hierbij onder meer op de polissen en de maandelijkse premie. Laat je hier overigens niet te veel door leiden. Kijk ook goed naar de inhoud van de verzekering. Je wilt namelijk voorkomen dat straks blijkt dat de voorwaarden niet gunstig zijn. Neem daarom altijd de tijd voor het vergelijken van uitvaartverzekeringen. Zodoende weet je zeker dat je de beste uitvaartverzekering vindt.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in