Home Nieuws Het is weer verplicht: 1,5 meter afstand

Het is weer verplicht: 1,5 meter afstand

508
0

Vanaf vandaag (woensdag 24 november) is het op veel plekken weer verplicht om anderhalve meter afstand te houden. Er zal ook weer worden gehandhaafd, zo heeft het kabinet zojuist bekendgemaakt.

Het houden van minimaal anderhalve meter afstand was sinds de persconferentie van vrijdag 12 november al een dringend advies, maar vanaf vandaag riskeert iedereen vanaf 18 jaar en ouder die niet op hetzelfde adres woont een boete. Er zijn wel uitzonderingen. Bijvoorbeeld voor plekken waar een coronatoegangsbewijs nodig is. Of in situaties waarin afstand houden niet goed kan. Soms is het dragen van een mondkapje verplicht. Of gelden andere aanvullende maatregelen.

Ondernemers en beheerders van publieke ruimten moeten ervoor zorgen dat bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Hiervoor zijn door de verschillende brancheorganisaties protocollen opgesteld, zo laat de Rijksoverheid weten. Politiemensen en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) kunnen aan de hand van de nu ingestelde verplichting ook weer handhavend optreden. Mensen die zich niet aan de coronaregels houden, riskeren een boete van 95 euro.

Actuele situatie in Tholen qua vacinaties

  • 73% : Percentage van de bevolking van 18 jaar en ouder (geboren in 2003 en eerder of eerder) dat minimaal één prik gehad heeft tegen COVID-19.
  • 70% : Percentage van de bevolking van 18 jaar en ouder (geboren in 2003 en eerder of eerder) dat volledig gevaccineerd is tegen COVID-19.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × 2 =