Home Nieuws Het fenomeen “Berenjacht” heeft ook het eiland Tholen bereikt

Het fenomeen “Berenjacht” heeft ook het eiland Tholen bereikt

521
0

In onze gemeente zijn ook knuffelberen te zien voor de ramen. Het is de berenjacht. Kinderen die buiten willen kunnen op die manier wat doen. Hoe werkt de berenjacht,
Mensen plaatsen een knuffel(beer) voor hun eigen raam en gezinnen kunnen, zolang de richtlijnen van het RIVM het nog toestaan, in hun eigen nabije omgeving op deze beren gaan “jagen”.
Kinderen kunnen op een speciale afstreepkaart noteren hoeveel beren ze gezien (gejaagd) hebben en eventueel een Berenknuffel als trofee bij de eigenaar in de brievenbus achterlaten. Deze Berenjacht is bedoeld om een gezinswandeling een leuke invulling te geven. Het is niet  de bedoeling om met grote groepen op stap te gaan of onderweg te verzamelen en zo alsnog in groepsverband op te trekken. De groep werkt als volgt: je meldt jouw beertje via een berichtje direct op de website zodat de beheerders het op de website kan plaatsen. Deze aanmeldingen worden in een bestand verwerkt en minimaal 1 maal per dag op alfabetische volgorde van straatnaam per kern in een PDF-bestand op de Facebookpagina gezet. Hierdoor kunnen mensen in 1 oogopslag zien waar in hun omgeving zich beertjes bevinden en zo gemakkelijk een korte route bepalen om deze beertjes te gaan jagen. Je kunt je knuffelbeer aanmelden via https://www.facebook.com/Berenjacht-voor-Stad Tholen Of kijk op de website www.thoolseberenjacht.jouwweb.nl.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 × 5 =