Vanaf maandag 19 september biedt de GGD Zeeland een herhaalprik corona met vernieuwd vaccin aan. Het vernieuwde vaccin biedt bescherming tegen meer varianten van het coronavirus, zoals de omikronvariant. De GGD hanteert een volgorde in het vaccineren. Iedere categorie ontvangt vanzelf een uitnodiging. GGD Zeeland vaccineert alleen op afspraak.

Volgorde van vaccineren
Als eerste zijn 60-plussers, mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden en zorgmedewerkers met patiënten-en/of cliëntencontact aan de beurt. Zij krijgen vanaf 13 september een uitnodiging en kunnen vanaf 19 september op afspraak de herhaalprik halen.

Mensen vanaf 12 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks van hun huisarts een uitnodiging voor de griepprik ontvangen, worden door de huisarts uitgenodigd. Bewoners van verpleeghuizen en niet mobiele thuiswonenden worden in deze fase ook gevaccineerd.

Hierna kan iedereen vanaf 12 jaar die dat uit voorzorg wil, een herhaalprik krijgen. Deze groep ontvangt geen uitnodigingsbrief maar wordt -van oud naar jong- via de media opgeroepen om een afspraak te maken.

Voorlopig alle vaccinaties alleen op afspraak

GGD Zeeland vaccineert alleen op afspraak zodat alle mensen zo efficiënt mogelijk kunnen helpen. Voor de mensen die een afspraak hebben, zijn de vaccinatielocaties zijn geopend van maandag tot en met zaterdag. De eerste prik worden door de GGD Zeeland op maandag 19 september gezet.

Meer informatie

Kijk voor locaties, openingstijden en het maken van een afspraak op www.ggdzeelandprikt.nl. Daarnaast is GGD Zeeland voor vragen over corona te bereiken van maandag tot en met zondag via 0113-249 442 van 8.00 uur tot 20.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in