Home Advertentie Heb jij je auto wel goed verzekerd?

Heb jij je auto wel goed verzekerd?

1082
0

In Nederland is iedereen die in het bezit is van een motorvoertuig waarmee hij of zij zich op de openbare weg begeeft verplicht deze WA te verzekeren. Dit betekent dat de schade die wordt toegebracht aan eventuele derden door de verzekeraar wordt vergoed. Het is natuurlijk vreemd dat wanneer een automobilist tegen jouw aan rijdt zonder dat jij schuldig bent en je alsnog zelf op zou moeten draaien voor de kosten. Toch blijkt in de praktijk dat niet iedereen op de juiste manier is verzekerd. Ontzettend zonde, want vaak kun je voor een paar euro per maand een aanvullende verzekering afsluiten, waardoor alles keurig netjes is gedekt. Wil jij weten wat belangrijk is? Wij vertellen het.

De leeftijd van je auto
Gemiddeld genomen wordt er geadviseerd om auto’s die ouder zijn dan tien jaar niet meer all risk of zelfs WA+ te verzekeren. Toch kan wel handig zijn om eens kritisch te kijken naar eventuele aanvullende verzekeringen. Het kan namelijk heel goed zijn dat jij je auto prima WA kunt verzekeren, maar het daarnaast handig is om bijvoorbeeld te kijken naar bijvoorbeeld een no-claim beschermer. Het voordeel hieraan is, is dat je premie dan niet duurder wordt wanneer jij schade claimt. Dit is uiteraard per verzekeraar verschillend. Naast enkele aanvullende verzekeringen is het ook goed om verschillende verzekeraars waar jij je auto verzekeren kunt met elkaar te vergelijken. Bij het afsluiten van een nieuwe verzekeringen kan het namelijk heel goed zijn dat je er een inzittendenverzekering als cadeau gratis bij krijgt.

Het buitenland
Uiteraard ben je voor schade in eigen land gedekt, maar hoe zit het als je in het buitenland met pech onderweg komt te staan? Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je met je gezin met 2 kinderen en 30 graden langs de snelweg in Spanje komt te staan met rook wat over de motorkap vandaan komt. Het is dus belangrijk om bij je verzekeraar te informeren welke mogelijkheden er allemaal zijn voor het eventueel verkrijgen van vervangend vervoer in het buitenland. Vooral wanneer je jaarlijks met de auto naar het buitenland gaat, is dit stukje extra zekerheid natuurlijk wel zo prettig.

Inbraak en diefstal
Heb jij je auto WA verzekerd? Dan wordt schade bij diefstal meestal niet vergoed. Hiervoor dien je of een aanvullende verzekering af te sluiten of je auto WA+ te verzekeren. Mocht je auto dan worden gestolen, dan krijg je ook de geleden schade aan accessoires vergoed. Goed om te weten, is dat deze vergoeding bij diefstal of schade niet van invloed is op de no-claim en ook niet op het aantal schadevrije jaren. Is je auto gestolen, dan is het afhankelijk van de leeftijd van je auto belangrijk dat deze voldoet aan de door de verzekeraar gestelde beveiligingseisen. Is dit niet op orde, dan kan het zelfs zijn dat de verzekeraar maar een deel van de geleden schade of helemaal niets aan je uitkeert. Het is dus wel belangrijk dit goed te controleren, je kunt dan namelijk wel verzekerd zijn, maar daar heb je dan vervolgens niets aan.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in