Home Nieuws Havendagen Tholen in teken van 75 + 2 jaar vrijheid

Havendagen Tholen in teken van 75 + 2 jaar vrijheid

164
0

Stichting Tholen Sterk mag er eindelijk vanuit gaan dat het evenement, wat eigenlijk in 2020 gehouden had moeten worden, mag doorgaan. Inmiddels zijn alle corona-maatregelen opgeheven en is de weg naar evenementen eindelijk weer open. De laatste havendagen vonden plaats in 2018.

Het thema 75 jaar vrijheid blijft gehanteerd en wonderwel ook 99% van het geplande programma. Voorzitter William van Leeuwen is trots en dankbaar dat nog steeds iedereen wil en kan meewerken.
“Daarnaast zijn we het grootse bevrijdingsevenement binnen de provincie Zeeland en ver daarbuiten. Vrijheid wordt, zover dit al niet was, steeds belangrijker. We mogen blij en trots zijn dat we in Nederland vrij mogen en kunnen leven.”

Op zaterdag 11 juni tussen 10.00 en 17.00 uur staat er een enorm vol programma op de agenda. Om een aantal activiteiten te noemen:

Kampement op de Oesterputten
Het militaire kampement op de Oesterputten zal bestaat uit méér dan 70 legervoertuigen, re-enactors en legertenten. Unieke belevenissen ervaar je door het zien van een Amerikaanse M24 tank en een veldhospitaal welke een Britse medische post zal uitbeelden. Of geniet van het concert van Orkest Koninklijke Marechaussee en de musea die een expositie houden in diverse pagodetenten.

Historische schepen
Mijnenveger Hr. Ms. Mahu (behoort tot het varend erfgoed van de Koninklijke Marine), RijksVaartuig RV29 (exploitatie is in handen van het Geniemuseum Vught) en het directieschip RWS1 zijn naast diverse historische sleepboten te bewonderen in de handelshaven. Daarnaast een “rondvaart” van circa 20 minuten met storytelling (het verhaal van schepen in oorlogstijd) op één van de Thoolse schepen en een overheerlijk visplein waar u kunt genieten van een overvloed aan vishapjes.

Demonstraties defensie
Op de Markt zullen diverse demo’s van Nationale Reserve, Douane, een exercitiepeloton en een doedelzakband te zien zijn terwijl o.a. de Koninklijke luchtmacht zorgt voor een Memorial Flight en elders de Koninklijke Marechaussee en een crashtender te bezoeken zijn.

Jaren ’40
Stap terug in de tijd en bezoek de jaren ’40 huiskamer, luister naar de muziek van Bill Baker’s Big Band en bekijk enkele unieke voertuigen uit die tijd.

Tal van andere programma onderdelen
Politie Mobiel Media Lab, een Airsoftvereniging, brandweerplein, helmduik demonstraties, straattheater, koopjes en gezelligheid met circa 150 kramen, nostalgische kermis met o.a. een reuzenrad, amfibie voertuigen en een optreden van Imca Marina.

Artiestenavonden
Er zijn artiestenavonden op vrijdag en zaterdag met tal van bekende artiesten.
Alle leeftijden kunnen een ticket kopen. Grote namen zoals Captain Jack, Thomas Berge, Belle Perez, T-Spoon en Danny de Munk zullen optreden. Tickets zijn te koop via de website: www.tholensterk.nl

 

Parkeren
Een groot deel van Tholen zal zaterdag 11 juni van 07.00 t/m 19.00 uur afgesloten zijn voor het verkeer. Advies aan bezoekers is om de P-borden en de instructies van de verkeersregelaars te volgen om stressvrij en veilig te kunnen parkeren. Vanaf de Stevinweg zal een gratis pendelbus aanwezig zijn.

Informatie
Bezoek het grootste evenement van de gemeente Tholen voor een uniek dagje uit! Een hele dag vol activiteiten voor jong en oud. Meer informatie en het volledige programma via www.tholensterk.nl of via Facebook: www.facebook.com/tholensterk

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

7 − 4 =