Waar de affiches spraken over 2020 als jaar van groots havenfeest en herdenking van 75 jaar vrijheid, moet het er in 2022 nu toch eindelijk van komen: de Havendagen Tholen aan de mooie haven en het Kampement op de Oesterputten. Voor en achter de schermen wordt er nog steeds hard gewerkt aan de voorbereidingen.

Een groot evenement als dit, kan niet bestaan zonder de ondersteuning van vrijwilligers en sponsors. Jurgen Stroot van Albert Heijn Tholen, hoofdsponsor van de Havendagen Tholen, is ook blij dat er eindelijk zicht is op het doorgaan van de festiviteiten. Albert Heijn Tholen als hoofdsponsor en de vele andere sponsoren zijn onmisbaar wanneer de organisatie er een feest voor iedereen van wil maken. Er is immers zoveel te regelen en nodig wanneer er tienduizenden bezoekers verwacht worden. Financieel kan de organisatie nog steeds hulp gebruiken en Jurgen Stroot roept daarom ook andere bedrijven op om sponsor te worden van Tholen Sterk en de Havendagen Tholen financieel te ondersteunen.

De dame van de ‘portemonnee’ van Tholen Sterk, penningmeester Ellen Boogaart, voegt toe dat de stichting graag in gesprek gaat met bedrijven om te kijken op welke wijze de tegenprestatie vorm kan krijgen. ‘Laten we er een echt Thools evenement van maken, voor en door Tholenaren, maar dat de komende jaren ook bestaansrecht heeft als toeristische trekker’, aldus Boogaart. ‘We zijn al op de goede weg, want inmiddels zijn al elf touringcars uit Nederland en België ingeschreven om zaterdag 11 juni 2022 een dagje uit naar Tholen aan te bieden aan hun dagjespubliek.’

Praktisch actie
Een actie van Albert Heijn, maar gesteund door alle klanten was het inleveren van hun emballage bonnen. Deze kon men deponeren in een koker en met de opbrengst wordt de organisatie van het kampement ondersteund. Het kampement zal bestaan uit ruim 70 militaire voertuigen die op donderdag 9 en vrijdag 10 juni 2022 ook alle kernen van de gemeente zullen aandoen tijdens een rondrit.
In zowel Scherpenisse als Sint-Annaland wordt dan een lange stop gehouden en worden de deelnemers getrakteerd op een verzorgde maaltijd. ‘Deze emballage-actie zullen we zeker nog eens herhalen!’, aldus Jurgen Stroot, ‘Het zijn de kleine dingen die samen een grote bijdrage leveren’.
De Penningmeester nam het bedrag van €686,45 dankbaar in ontvangst. ‘Iedereen heel erg bedankt! Het duurt nog een jaartje, maar we zullen tussendoor zorgen dat we elkaar niet vergeten’, zo belooft Ellen Boogaart.
Social contact
Om iedereen – die op de hoogte wil blijven – te bedienen, zal Stichting Tholen Sterk elke week een programmaonderdeel aankondigen op haar social media, waaronder Facebook. Op deze manier is er al wat voorpret en wordt de spanning naar 2022 opgebouwd.
Dus volg de pagina, of ga dat doen, om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en voorbereidingen. Uiteraard mogen vrijwilligers zich ook nog steeds aanmelden.

Tholen Sterk gaat zich ook inzetten voor andere evenementen, zoals in aankomende september de Avond-4-Daagse. De stichting heeft de organisatie van dit wandelevenement vanaf dit jaar overgenomen. Onder het motto: “Tholen sport samen sterk” zal dit evenement plaatsvinden van maandag 13 tot en met donderdag 16 september. Inschrijven voor deelname aan de 3, 5 en 10 km routes kan via de website van Tholen Sterk: www.tholensterk.nl/avond4daagse. Voorinschrijven, individueel als per groep, is goedkoper dan op de dagen zelf. Tevens zijn er wisselbekers te winnen voor de leukste, origineelste herkenbare groep. Overigens krijgen alle deelnemers die de avond-4-daagse voltooien dit keer een medaille.

Een ander leuk en gezellig evenement voor alle leeftijden is de lampionnenoptocht, die ook weer op de agenda staat, namelijk op zaterdag 30 oktober, de dag dat Tholen 77 jaar vrijheid mag vieren.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in